25 Μαΐου 2020

Προβλήματα φαίνεται ότι άφησε πίσω του στην ελαιοκαλλιέργεια ο μίνι καύσωνας


Αρνητικές επιπτώσεις και προβλήματα φαίνεται ότι άφησε πίσω του στην ελαιοκαλλιέργεια ο μίνι καύσωνας των προηγούμενων ημερών με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Ο καύσωνας βρήκε την ελαιοκαλλιέργεια στο κρίσιμο στάδιο της ανθοφορίας και καρπόδεσης, που σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία φαίνεται ότι θα παίξουν καθοριστικό παράγοντα στη φετινή παραγωγή. Οι ιδανικές θερμοκρασίες σε αυτό το στάδιο θα ήταν 21-24 βαθμοί Κελσίου, ενώ θερμοκρασίες πάνω από 32 βαθμούς αποτελούν πρόβλημα. Οι πρώτες εκτιμήσεις γεωπόνων που επισκέφθηκαν ελαιοπερίβολα στη Μεσσηνία κάνουν λόγο για τεράστια καταστροφή το μέγεθος της οποίας αναμένεται να αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες......
Το μέγεθος του προβλήματος όμως ακόμη δεν μπορεί να αποτυπωθεί πλήρως, όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος μιλώντας στην «Ε»: «Σίγουρα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις από τον καύσωνα και προβλήματα στην ελαιοκαλλιέργεια, χρειάζεται όμως κάποιες μέρες ακόμη να παρακολουθήσουμε την καρπόδεση για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος. Σε όλη την Τριφυλία οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου με βάση και τα στοιχεία που έχουμε από τους μετεωρολογικούς σταθμούς που υπάρχουν στην περιοχή. Το μέγεθος του προβλήματος θα εξαρτηθεί ανάλογα με την περιοχή και το στάδιο που είχαμε στην ανθοφορία και στην καρπόδεση. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της καρπόδεσης και μόλις αυτή ολοκληρωθεί θα έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για το πόσο έχει αυτή επηρεαστεί από τον καύσωνα».
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες