30 Απριλίου 2013

Amino16: Η καινοτομία στη λίπανση με ελληνική σφραγίδα.

Ένα καινοτόμο προϊόν, ενισχυτικό των καλλιεργειών, που παρασκευάζεται αποκλειστικά και μόνο από πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης και φέρει ελληνική "σφραγίδα" θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων "Agrotica", που εγκαινιάζεται, απόψε, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για το προϊόν "Amino 16" (μείγμα 16 L αμινοξέων φυτικής προέλευσης), πατέντα της εταιρείας Ελληνικής Βιομηχανίας Υδρολυμένης Πρωτεΐνης (ΕΒΥΠ ΕΕ)- Μιχαηλίδης Ι.ΕΒΕ ΑΕ & ΣΙΑ ΕΕ, η καινοτομία του οποίου έγκειται στο γεγονός ότι παρασκευάζεται μόνο από φυτικές πρώτες ύλες και άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και στις βιολογικές καλλιέργειες, ενώ παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι καθαρά ζωικής προέλευσης.................

Μάλιστα, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τεχνικός διευθυντής της βορειοελλαδικής εταιρείας Φώτης Φυτώκας, έχει κατατεθεί ήδη αίτηση για την εξασφάλιση Ευρωπαϊκής Πατέντας Καινοτόμου Βιολογικού Προϊόντος.
"Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αρκετά παρόμοια εισαγόμενα προϊόντα, οι πρώτες ύλες των οποίων ωστόσο είναι ζωικής προέλευσης" εξηγεί ο κ. Φυτώκας.
Η φυτική προέλευση του "Amino 16" είναι ο λόγος της υψηλής συγκέντρωσης L-αμινοξέων και της ισορροπημένης σχέσης μεταξύ τους, που είναι ταυτόσημη με τη φυσιολογία κάθε φυτικού οργανισμού.
Το συγκεκριμένο προϊόν, σύμφωνα με τον κ. Φυτώκα, λειτουργεί στοχευόμενα για την ενδυνάμωση των καλλιεργειών στα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης, όπου και οι απαιτήσεις της σύνθεσης των πρωτεϊνών είναι υψηλές.
Με τη χρήση του προϊόντος αυτού παρέχεται επιπλέον βοήθεια στις καλλιέργειες για την πιο άμεση πρόσληψη άλλων μακροστοιχείων, μικροστοιχείων και ιχνοστοιχείων θρέψης, που προάγουν την ενζυματική δραστηριότητα στα φυτικά κύτταρα, αυξάνοντας έτσι την ανθεκτικότητά τους ιδιαίτερα σε συνθήκες, μεταξύ άλλων, καταπόνησης των φυτών (stress) από υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες, χαλάζι, πλημμύρα, ξηρασία και προσβολές από ασθένειες.
Το "Amino 16" μπορεί να συνδυαστεί με πληθώρα φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων (εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα), των οποίων ενισχύει τη δράση τους. Το προϊόν τυποποιείται σε συσκευασίες του ενός και των πέντε λίτρων για τη χρήση του από τους παραγωγούς σε διάφορες καλλιέργειες και διατίθεται από 100 γεωπονικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Φυτώκα, οι έρευνες πάνω στο συγκεκριμένο σκεύασμα συνεχίζονται, με στόχο τόσο την απόδειξη της αποτελεσματικότητάς του όσο και την εξειδίκευση στη χρήση του ανά καλλιέργεια, ώστε οι Έλληνες αγρότες να γνωρίζουν τον ακριβή τρόπο εφαρμογής του, επιτυγχάνοντας μέγιστη αποτελεσματικότητα με το μικρότερο κόστος.
Από το 1970, η ίδια εταιρεία παράγει στο εργοστάσιό της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, το εντομοελκυστικό «Dacus Bait 100», που χρησιμοποιείται στους δολωματικούς ψεκασμούς εναντίον του δάκου της ελιάς. Κάθε χρόνο, το εντομομοελκυστικό χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα δακοκτονίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (περίπου 15.000 τόνοι, τα τελευταία 15 έτη), καθώς και σε πλήθος ερευνητικών εργασιών, με στόχο τη μελέτη του δάκου και την καταπολέμησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες