2 Μαρτίου 2010

Oli Klen !!!

Και ξανακλαίν με αυτό που μας βρήκε! Γιατί μπορεί εδώ και ενάμιση χρόνο να ακούγαμε για κρίση και τέτοια αλλά με αυτή την αισιοδοξία που μας διακρίνει μονίμως και με τη τάση μας προς το «ράδιο αρβύλα» που ακόμη και τώρα λέει πως όλα αυτά είναι τάχαμου μεθοδευμένα από Αμερικάνους και τέτοια, λέγαμε : «έλα μωρέ!» «θα βρούνε λεφτά και θα μας δώσουν!»
Αρκεί να σκεφθούμε ότι πριν 3 μήνες υπήρχαν αντιδράσεις στο ότι δεν δοθεί αύξηση σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου και τώρα, παρουσία και του φινλανδικής καταγωγής Επιτρόπου, φτάσαμε να κουβεντιάζουμε για το κόψιμο ενός μισθού!
Τέτοια ζητήματα πιο παλιά αφήνανε αδιάφορο τον κόσμο της Επαρχίας: «Καλά να πάθουνε» λέγανε στα καφενεία «που μαζευτήκανε όλοι στην Αθήνα υπάλληλοι!». Έλα όμως που τα τελευταία χρόνια με τη δραματική μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, αυτή η συνταξούλα του ΟΓΑ που πέφτει κάθε μήνα στα σπίτια, δίνει μια μεγάλη ανάσα στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών! Έτσι το κάθε ψαλίδισμα της θα επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στον κόσμο της Αγροτιάς!
Τώρα θα μου πείτε ότι χθες ο κ. Πρωθυπουργός τόνισε με συγκίνηση ότι τον σταματούν στο δρόμο πολλοί συμπολίτες μας και με μεγάλη περηφάνια του δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δώσουν και τον μισθό τους για το καλό της Πατρίδας! Διόλου απίθανο. Μη δούμε καμιά μέρα στα τοπικά κανάλια τον συντοπίτη μας κ. Κουσελά να λέει ότι κάθε φορά που κατεβαίνει στη Μεσσηνία, τον σταματούν αγρότες και κτηνοτρόφοι και με συγκίνηση του δηλώνουν ότι για το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος: άλλος δίνει το λάδι του, άλλος το κρασί του, δυο βαρέλια τυρί, μυτζήθρες και κανα κιούπι με τσιγαρίδες!
Είμαστε, βλέπεις, πολύ ευσυγκίνητοι και πατριώτες!

1 σχόλιο:

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες