18 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ


Την ερχόμενη Κυριακή στις 5 το απόγευμα, συνέρχεται σε έκτακτη γενική συνέλευση ο σύλλογος γυναικών του χωριού μας με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη.
1. Τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου, βάσει της απόφασης της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης και
2. Εξουσιοδότηση του Δ. Σ. για κατάθεση του νέου Καταστατικού στο Πρωτοδικείο και προκήρυξη αρχαιρεσιών αμέσως μετά την έγκρισή του.
Η τροποποίηση του καταστατικού αφορά την μετατροπή του συλλόγου από σύλλογο γυναικών σε μεικτό. Η απόφαση αυτή, βασικά, είχε παρθεί σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση αλλά λόγω της σοβαρότητος της μετατροπής και για να αποφευχθούν τυχόν αντιδράσεις, η εκ νέου σύγκληση της συνέλευσης θεωρήθηκε απαραίτητη για να υπάρξει καθολική συναίνεση.
Το Δ.Σ του συλλόγου ακούγοντας τις φωνές που εδώ και χρόνια ζητούσαν και την συμμετοχή των αντρών στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση και απ' ότι φαίνεται έχει γίνει αποδεκτό από τα περισσότερα μέλη του συλλόγου.
Όμως η απαίτηση των νέων μελών που θα εισχωρήσουν στη νέα μορφή του συλλόγου είναι να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση που θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την νέα μορφή του.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι η προσφορά του συλλόγου γυναικών στο χωριό μας, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν πολύ μεγάλη και αγκαλιάστηκε κάθε δραστηριότητα του από όλους τους συχωριανούς μας. Οι εξελίξεις, όμως, απαιτούν αναβάθμιση και αυτού του οργάνου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του χωριού μας.
Ένας λόγος που απαιτεί την μετατροπή αυτή είναι η νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ανάμεσα στα συμβούλια που θα υπάρχουν στον νέο διευρυμένο δήμο θα είναι και το Συμβούλιο Διαβούλευσης. Αυτό το συμβούλιο θα συγκαλείται από τον δήμαρχο και θα αποτελείται από τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων και από όλους τους κοινωνικούς φορείς, συλλόγους, μη κυβερνητικές οργανώσεις κτλ που θα υπάρχουν στον δήμο. Αυτό το συμβούλιο θα συγκαλείται εκτάκτως όσες φορές χρειασθεί και υποχρεωτικά μία φορά το χρόνο πριν από την κατάρτιση του προϋπολογισμού του δήμου. Ως εκ τούτου όσο πιο ισχυρός είναι ένας φορέας τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή του μέσα σε αυτό το συμβούλιο. Έτσι τα τοπικά διαμερίσματα θα πρέπει να έχουν ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό όργανο που θα απαιτεί, θα διεκδικεί και θα μεταφέρει τα προβλήματα του χωριού στην έδρα των αποφάσεων του δήμου.
Μπορεί κάποιος να απαριθμήσει και δεκάδες άλλους λόγους που θα υποστηρίζουν αυτή την αλλαγή ή όχι, το λόγο όμως αυτή την στιγμή τον έχουν οι γυναίκες και η απόφαση είναι μόνο δική τους. Στην συνέλευση, την Κυριακή θα τα συζητήσουν όλα και θα αποφασίσουν
Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και να συμμετάσχουμε σε αυτή τη προσπάθεια για το καλό του χωριού μας, μακριά από προσωπικές κόντρες και μικρότητες.
Οι καιροί απαιτούν ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες