9 Σεπτεμβρίου 2016

Τα αποτελέσματα της θεομηνίας.

Ο δρόμος μπροστά απο το οινοποιείο Παναγιωτόπουλος.
Πρωτόγνωρη για τον τόπο μας ήταν η πρόσφατη θεομηνία. Χαρακτηριστικό της έντασης και του μεγέθους της είναι η έκπληξη πολλών ηλικιωμένων του χωριού μας που ομολογούσαν πως τέτοια νεροποντή δεν έχουν ξαναδεί.
Πράγματι! ότι άφησε πίσω της αυτή η νεροποντή μαρτυρά τη μανία της. Κατεστραμμένοι αγροτικοί δρόμοι, πλημμυρισμένα υπόγεια είναι μόνο ένα μέρος από τα αποτελέσματα της μανίας της. Η φυσική εδαφική κλίση του χωριού μας συνέβαλε ώστε να εκτονώνεται η ένταση του φαινομένου και έτσι να μην έχουμε μεγαλύτερη πλημμύρα μέσα στο χωριό.
Η επόμενη μέρα όμως δείχνει και μία άλλη καταστροφή.......

Στις περισσότερες αγροτικές περιοχές έχει παρατηρηθεί μεγάλη πτώση ελαιοκάρπου που αγγίζει μέχρι και το 40% της παραγωγής. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει γιατί σε συνδυασμό με την έξαρση του δάκου μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για την φετινή ελαιοσυγκομιδή.
Όσον αφορά τον κομμάτι των αγροτικών δρόμων που προαναφέραμε θα θέλαμε να τονίσουμε πως είναι ένα θέμα που ταλανίζει το χωριό μας πολλά χρόνια. Φέτος όμως δεν έχει προηγούμενο. Ας αναλάβει ο δήμος αυτά που του αναλογούν και να είναι συνεπής σε ένα τόσο σημαντικό θέμα γιατί έχουμε φτάσει στα όρια μας. Με το καλό παρακαλάμε και δεν μας ακούνε. Τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε;

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΚΕΤΑ ΟΜΟΡΦΗ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ και ενημερωτική η ιστοσελίδα σας .....Συγχαρητήρια!!!
    ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-09-2016.html ,-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες