24 Απριλίου 2014

Σχολικός τουρισμός και στην Τριφυλία!

Αποτελέσματα φέρνει, σιγά σιγά, η προσπάθεια που συντονισμένα και μεθοδικά καταβάλλουν η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας και οι επιχειρηματίες του τουρισμού της περιοχής για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Τριφυλίας και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού!
Ήδη από πέρυσι επισκέφθηκαν το Καλό Νερό για τις πολυήμερες εκδρομές τους σχολεία από την Αθήνα, ενώ φέτος, τις προηγούμενες μέρες, στο Καλό Νερό (Messina Mare) και την Κυπαρισσία (Apollo Resort Art Hotel) βρέθηκαν μαθήτριες και μαθητές σχολείων από την Αθήνα και τη Ρόδο, στο πλαίσιο της ευκαιρίας που τους δίδει το υπουργείο Παιδείας για πολυήμερες εκδρομές εκτός των ορίων του νομού τους!..............
Μιλώντας σχετικά στο «Θ» η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας και ιδιοκτήτρια του Apollo Resort Art Hotel σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, έστω δύο, ξενοδοχεία από την περιοχή μας επιλέχθηκαν από σχολεία για την πραγματοποίηση της εκδρομής τους, παράλληλα και πολύ προβληματισμένοι σχετικά με τη συχνότητα της ζήτησης. Η αλήθεια είναι ότι την πρωτοκαθεδρία φέτος στο νομό έχει η Καλαμάτα, κι αυτό γιατί προσφέρει αντικειμενικά πολλές ευκαιρίες διασκέδασης και είναι πολύ πιο γνωστή ως πρωτεύουσα. Μπορεί η Κυπαρισσία και το Καλό Νερό να βρίσκονται σε προνομιακή θέση, δεδομένου ότι προσφέρουν έναν πολύ καλό συνδυασμό εκδρομών και εξορμήσεων, μπορεί να διαθέτουμε στην περιοχή αξιόλογες τουριστικές μονάδες, αλλά υστερούμε στη δυνατότητα να προσφέρουμε πολλές δυνατότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας στους μαθητές κατά τη χειμερινή και ανοιξιάτική περίοδο.
Πάντως, τα σχολεία που φιλοξενήσαμε τις προηγούμενες μέρες έμειναν πολύ ευχαριστημένα από τη διαμονή και τις υπηρεσίες που τους προσφέραμε και ελπίζουμε αυτό να αποτέλεσε τη μαγιά για τα επόμενα χρόνια.
Από πλευράς φορέα, χρειάζεται, πιστεύω, να ενταθούν συντονισμένες προσπάθειες, ώστε ακόμα περισσότερα σχολεία να επισκεφθούν του χρόνου την Τριφυλία και ακόμα περισσότερα ξενοδοχεία. Εντύπωση μας έκανε η επιθυμία των σχολείων να έχουν πληροφόρηση για την caretta caretta, κάτι βέβαια που τους παρείχαμε στα ξενοδοχεία μας με τη συμβολή των υπευθύνων του Συλλόγου “ΑΡΧΕΛΩΝ”.
Αυτό που έχω να τονίσω είναι ότι χρειάζεται - παρόλα αυτά - πολλή δουλειά για να καταστήσουμε την Τριφυλία προορισμό για τα σχολεία. Υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες - πέραν της διασκέδασης - που πιστεύω όμως πως με έναν καλό συντονισμό επιλύονται, τους οποίους έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Θα αναφέρω επιγραμματικά: την καθαριότητα και το δυτικό του νομού οδικό δίκτυο, χωρίς βέβαια να χρειάζεται να πω πολλά επί αυτών, καθώς τα θίγουμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να βλέπουμε αποτέλεσμα!
Είχα την τύχη να φιλοξενήσω στα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου διάφορα γκρουπς από Γαλλία και Ελβετία, τα οποία επέλεξαν την περιοχή και το ξενοδοχείο μου, προκειμένου να διαμείνουν αποκλειστικά καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα. Από τη μια, είναι πολύ παρήγορο και αισιόδοξο το γεγονός ότι η Τριφυλία μπορεί να αποτελέσει δελεαστικό προορισμό για πολυήμερη διαμονή, λόγω της ομορφιάς του τοπίου και της φύσης, λόγω ιστορίας, λόγω αφθονίας προϊόντων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα ξενοδοχεία, από την άλλη όμως δε σας κρύβω ότι βρέθηκα σε δύσκολη θέση, όταν μου ζητήθηκε να τους εξηγήσω το λόγο της έλλειψης καθαριότητας στην πόλη και αλλού, καθώς και την αιτία της άσχημης κατάστασης του οδικού δικτύου.
Βλέπετε, για τους Ευρωπαίους αυτά θεωρούνται ζητήματα υψίστης σημασίας και αυτονόητα! Η Μεσσηνία είναι ανερχόμενος προορισμός τα τελευταία χρόνια λόγω Costa Navarino, αλλά πρέπει να προσέξουμε πολύ ώστε η φήμη μας να μην καταλήξει σε δυσφήμηση!».


του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες