15 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι την Πάτρα η Ολυμπία οδός. Στην ευρωπαϊκή επιτροπή θα προσφύγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη η χρηματοδότηση της σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – που χορηγεί 350 εκ. € για αυτοκινητοδρόμους - και της Ελλάδας για την επανεκκίνηση των παγωμένων αυτοκινητοδρόμων.
Από τα 284 χλμ θα κατασκευαστούν 120 χλμ. Δυστυχώς εξαιρείται το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για μια άσχημη εξέλιξη που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Έτσι εξηγείται ότι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετά την απόφαση των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στη διαπεριφερειακή επιτροπή που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία. ........

Αυτό σημαίνει ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προοπτικές ανάπτυξης της ΝΔ Πελοποννήσου (ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας) και οδηγεί σε οικονομική οπισθοδρόμηση (εάν δεν υπάρχουν ευρωπαϊκού τύπου υποδομές).
Εμείς θα παλέψουμε και θα επιμείνουμε να ολοκληρωθεί το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου μέχρι την Τσακώνα δήλωσε ο κ. Αλευράς.
Απαιτείται η αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης και θα πρέπει και μέσα από τη Βουλή οι βουλευτές της Πελοποννήσου να αποτρέψουν με την ψήφο τους μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει δηλώσει ότι το έργο έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα και δεν νοείται έργο “κουτσουρεμένο” γι’ αυτό θα προσφύγουμε στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες