17 Δεκεμβρίου 2012

Eνιαίο επίδομα στήριξης τέκνων.

Σε οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, θα καταβάλλεται από το νέο έτος, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, που αντικαθιστά τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Το επίδομα αυτό θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου .............
Οικονομικών έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί. Ειδικά για το 2013, που θα είναι και η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος χορήγησης επιδόματος τέκνων, οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων που θα έχουν υποβάλει, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου. Έτσι οι δύο πρώτες δόσεις του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, θα καταβληθούν μαζί στους δικαιούχους, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους. Όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση έως τον Ιούνιο, θα λάβουν και τις τρεις πρώτες δόσεις του επιδόματος, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου. Με το νόμο του νέου μνημονίου, τα ποσά του νέου επιδόματος ορίζονται, σε 40 ευρώ το μήνα για οικογένειες με ένα παιδί, 80 ευρώ για δύο παιδιά, 130 ευρώ για τρία παιδιά και 180 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδιά. Όσες οικογένειες έχουν μεγαλύτερο αριθμό προστατευόμενων τέκνων, θα λαμβάνουν 60 ευρώ κάθε μήνα, για κάθε επιπλέον παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες