11 Δεκεμβρίου 2012

Τ. Κατσίβελας: Κάτω από προβληματική οικονομική θέση θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όσο καλύτερες υπηρεσίες...



Από το Νοσοκομείο Καλαμάτας άρχισε τις επισκέψεις του στις νοσηλευτικές μονάδες της εδαφικής του περιφέρειας ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παν. Κατσίβελας.
Κατά τη συνάντησή του με το διοικητή Γ. Μπέζο, ανέφερε πως ήθελε η επίσκεψη αυτή να ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά δεν ήταν δυνατόν, λόγω των προβλημάτων, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, και σημείωσε πως στην ουσία ήταν συναισθηματικοί οι λόγοι που επέβαλαν τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να πληροφορηθεί για τα προβλήματα, τις ελλείψεις, να δημιουργηθεί η κατεύθυνση και η προοπτική ώστε να αντιμετωπιστούν τόσο η ανάπτυξη του νοσοκομείου όσο και η επίλυση των προβλημάτων. «Εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε το ανθρώπινο υλικό με έναν πιο ευέλικτο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε κενά, δεδομένου ότι δεν έχουμε................
δυνατότητα διορισμού νέων ατόμων», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την άποψη που έχει για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανέφερε ότι τόσο αυτό όσο και εκείνο της Κυπαρισσίας «είναι παρούσες οντότητες στο χώρο της υγείας. Έχουν την αξία τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Βεβαίως, οι πολίτες έχουν κάποια προβλήματα, θα πρέπει όμως να δούμε και τι παρέχεται. Νομίζω ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι ένα ανερχόμενο νοσοκομείο, έχει πάρει τη θέση του σε όλη την κοινωνία και τη συνείδηση του κόσμου και οφείλουμε να το στηρίξουμε, όπως και να σημειώσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το ΕΣΥ, κάτι που η κοινωνία έχει ανάγκη».
Οι προτεραιότητες
Όσον αφορά στις προτεραιότητες που θα δοθούν, σχολίασε πως είναι δεδομένο το οικονομικό πλαίσιο υπό το οποίο παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας. Το δεύτερο δεδομένο είναι η ανάγκη της κοινωνίας για υψηλό επίπεδο παροχών, με το δημόσιο τομέα να καλείται να σηκώσει το βάρος. «Εμείς», σημείωσε, «κάτω από προβληματική οικονομική θέση θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όσο καλύτερες υπηρεσίες γίνεται και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της περιοχής ευθύνης μας και τις διοικήσεις, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν με τις δεδομένες μειώσεις των αμοιβών τους, προκειμένου να δίνουν το “παρών” του ΕΣΥ στην κοινωνία».
Σχετικά με τους ανασφάλιστους, παρατήρησε πως αξιοποιείται κονδύλι του ΕΣΠΑ για άτομα που έχουν χάσει την ασφάλειά τους και δεν μπορούν να καλυφθούν ιατροφαρμακευτικά. «Προσπαθεί», είπε χαρακτηριστικά, «η Πολιτεία να βρει όλους τους δυνατούς τρόπους, προκειμένου να καλυφθεί αυτό το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που είναι οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι. Υπό αυτό το πλαίσιο θα γίνονται προσπάθειες καθημερινά και σε συνεννόηση υπουργείου, υγειονομικής περιφέρειας και διοικήσεων των νοσοκομείων να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον ανθρώπινο πόνο».
Γ. Μπέζος
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γ. Μπέζος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στενή και καθημερινή συνεργασία που υπάρχει και τη στήριξη στην επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Πρόσθεσε ότι είναι γνωστά τα δεδομένα μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί το νοσοκομείο, αλλά δεσμεύθηκε για καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες