28 Νοεμβρίου 2012

"Στον αέρα" ο Γενικός Πολεοδομικός Σχέδιασμός του πρώην δήμου Γαργαλιάνων

Επικίνδυνα στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων το οποίο έχει μείνει στάσιμο. Πλέον όχι μόνο κινδυνεύει να μην γίνει, αλλά να αναγκαστεί ο Δήμος Τριφυλίας να επιστρέψει και το ποσό των 136.000 ευρώ με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί η μελέτη του έργου από το Γ' ΚΠΣ. Μπορεί αρχικά η υποχρέωση του δήμου να ήταν όχι μόνο να έχει ολοκληρώσει το ΓΠΣ, αλλά να έχει περάσει και ΦΕΚ μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ομως τότε δόθηκε παράταση η οποία και πάλι στο τέλος του χρόνου εκπνέει.
Ο δήμος αν θέλει να περάσει και να εγκριθεί το ΓΠΣ, πρέπει να ενσωματώσει σε αυτό τις παρατηρήσεις που είχαν γίνει από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (πλέον) επί της Β1 φάσης του σχεδίου. Η οποία να θυμίσουμε είχε συνταχθεί επί................
καποδιστριακού Δήμου Γαργαλιάνων και εν μέσω έντονων τότε προστριβών επί της αρχικής πρότασης των μελετητών, την οποία τελικά αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν βάσει των προτάσεων μιας επιτροπής που συγκλήθηκε στο δήμο. Ετσι κατέληξαν στην Β1 φάση την οποία όμως απέρριψε η Περιφέρεια ζητώντας να γίνουν αρκετές αλλαγές.
Οπως φαίνεται αυτές οι αλλαγές μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει και έτσι για ακόμη μια φορά ο δήμος βρίσκεται στο… "παρά πέντε", αφού όλο αυτό το διάστημα δεν φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον και από την Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων την οποία αφορά άμεσα το θέμα.
Ωστόσο αυτή την εβδομάδα αναμένεται συνάντηση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να διευθετηθεί το θέμα. Βέβαια τα χρονικά όρια έχουν στενέψει πάρα πολύ πλέον και μόνο σε μια νέα παράταση μπορούν να ελπίζουν.
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες