27 Νοεμβρίου 2012

Επιτέλους!!! Ερώτηση στην βουλή για το πρόβλημα του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας.

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής της Β' Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Γιάννης Κουράκος ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες εκπροσώπησης και προώθησης θεμάτων της Μεσσηνίας και Λακωνίας (ελλείψει βουλευτή στους δυο νομούς).
Στην ερώτηση του ο κ. Κουράκος αφού αναφέρει την περιοχή ευθύνης του συνδέσμου ύδρευσης Τέλος Άγρας, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην αποκατάσταση βλαβών συνεπεία των πολλών διακοπών στην υδροδότηση χωριών που ανήκουν στον εν λόγω σύνδεσμο.
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρωτάει .........


τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει γιατί ενώ υπάρχει απόφαση για χρηματοδότηση του Τέλου Άγρα με ποσό 200.000 ευρώ γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση και τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για να γίνει η χρηματοδότηση αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση ανάκλησης της απόφασης χρηματοδότησης.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατατέθηκε αναφέρει:

Θέμα: «Χρηματοδότηση του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας»
Α. Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας διαχειρίζεται την υδροδότηση των χωριών που παίρνουν νερό από την πηγή που βρίσκεται στον οικισμό του Αληκοντουζίου, του Παλαιού Λουτρού.
Τα χωριά αυτά, οι Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες που ανήκουν διοικητικά στους καλλικρατικούς δήμους Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας είναι και μέλη του προαναφερόμενου Συνδέσμου Ύδρευσης.
Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του και αδυνατεί ακόμα και να αποκαταστήσει τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, στις οποίες οφείλονται οι διακοπές στην υδροδότηση που παρουσιάζονται κατά περιόδους σε Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες που υδρεύονται από αυτόν.
Β. Με την υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 48272/31.7.2009 Απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου ,με θέμα: «Χρηματοδότηση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ» Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία (ΣΑΕ 055)»εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Συνδέσμου με το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ(200.000,00)σε βάρος των πιστώσεων 2009 του έργου:
2001ΣΕ05500002 «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας (π.κ. 2155002)».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και καλείται να καταθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία τα αντίστοιχα σχετικά στοιχεία: 
1. Πού οφείλεται η μη υλοποίηση της Απόφασης αυτής του Υφυπουργού Εσωτερικών, η μη χρηματοδότηση δηλαδή του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας, που υπεγράφη στις 31.7.2009;
2. Αφού το κράτος έχει συνέχεια και η Απόφαση χρηματοδότησης δεν ανεκλήθη, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση της Απόφασης αυτής, προκειμένου ο προαναφερόμενος Σύνδεσμος Ύδρευσης να ενισχυθεί οικονομικά και να ανταποκριθεί επαρκώς στη λειτουργία του;

Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2012
Ο ερωτών Βουλευτής 
Γιάννης Κουράκος 
filiatranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες