23 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση για τα μεροκάματα της ελαιoσυγκομιδής



Εν όψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου και λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ανακοινώνεται ότι η ανώτατη τιμή για το μεροκάματο της ελαιοσυγκομιδής δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 25 Ευρώ για οκτάωρη εργασία.
Υπενθυμίζουμε ότι η πληρωμή των εργατών πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά...............
με εργόσημο.
Ο παραγωγός αντί για την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στην αμοιβή για την παρεχόμενη αγροτική εργασία, θα πρέπει να αποδίδει στον εργάτη γης που απασχολεί, εργόσημο ονομαστικής αξίας ίσης με την αμοιβή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους. Με το εργόσημο κατοχυρώνεται το δικαίωμα των εργατών γης για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Σύνταξη από τον ΟΓΑ.
Μέσω του εργοσήμου τόσο ο εργοδότης, όσο και ο εργαζόμενος θα δικαιούνται φορολογικές ελαφρύνσεις από τις καταβληθείσες ασφαλι-στικές εισφορές, βάσει της σχετικής βεβαίωσης που θα τους αποστέλλεται από τον ΟΓΑ.

Ομάδα Παραγωγών
Πύργου Τριφυλίας

1 σχόλιο:

  1. Αρκει να το τηρησουν ολοι,και να μην τα παιρνουν οι αλλοδαποι μαυρα.Καιρος να φορολογουνται και αυτοι ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ για να δουν τη γλυκα!Οι Πυργιωτες νομιζω το εχουν αντιληφθει αυτο,οπως και το προβλημα που εχουμε με τους παρανομους και την εγγληματικοτητα.Αυτοοργανωση λοιπον!Ειναι θεμα επιβιωσης πλεον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες