9 Ιουλίου 2012

Προώθηση της σταφίδας σε τρίτες χώρες από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Α.), σύμφωνα με τις εντολές του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, προωθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Προώθηση της Ευρωπαϊκής σταφίδας σε τρίτες χώρες» (Ρωσία, Ουκρανία, Αμερική και Καναδά), που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει διάρκεια τρία έτη.
Με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση της σταφίδας ωςτοπικό προϊόν μοναδικής αξίας, σύμφωνα και με σχετική απόφαση του.................
Περιφερειακού Συμβουλίου, που έχει εντάξει τη σταφίδα στο «Kαλάθι Προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Έτσι προτάθηκε από τη Ν.Ε.Α στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) η συμμετοχή της στο πρόγραμμα, πρόταση την οποία αποδέχτηκε άμεσα η Π.Ε.Σ και τέθηκε τυπικά ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος, με κύριο φορέα εκτέλεσης τη Ν.Ε.Α.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, που προσδίδει προστιθέμενη αξία και συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα του αγρο-διατροφικού μας τομέα και ειδικότερα της σταφίδας.
Στο πλαίσιο των δράσεων του έργου αυτού πραγματοποιήθηκαν από τη Ν.Ε.Α οι εξής μέχρι σήμερα εκδηλώσεις:
  • Συμμετοχή με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στη «Διεθνή Έκθεση Τροφίμων SIAL Montreal» στο Μόντρεαλ του Καναδά από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2012. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο – που αποτελούσε τη μοναδική ελληνική εκπροσώπηση στη SIAL MONTREAL του 2012 – ανάμεσά τους ο Έλληνας Πρόξενος, δημοσιογράφοι, χονδρέμποροι και επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα ποιότητας και ειδικότερα για τη σταφίδα.
  • Ενημερωτική ημερίδα στο Σικάγο (Η.Π.Α) την Παρασκευή 22/06. Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο με την πολύτιμη βοήθεια και αρωγή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας εκεί . Προσκεκλημένοι ήταν επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων (εισαγωγείς, έμποροι χονδρικής-λιανικής), δημοσιογράφοι και διαμορφωτές κοινής γνώμης. Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν τα διατροφικά οφέλη, τα πλεονεκτήματα, η ποιότητα και η μοναδικότητα του προϊόντος και να ενισχυθεί η εξαγωγική δραστηριότητα σε αυτές τις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες