18 Μαΐου 2012

Εθνικές εκλογές Μάιος 2012

Από το βράδυ της 6ης Μαΐου έχουν γραφεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα για το αποτέλεσμα των εκλογών και το μήνυμά του. Ο καθείς μπορεί να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν, την αντίληψή του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις κ.α. 
Στο χωριό μας πρώτο κόμμα η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο πήρε μόλις έξι ψήφους περισσότερους από την Χρυσή Αυγή που ήρθε τρίτο. Αυτό είναι το εντυπωσιακό! Ένα κόμμα το οποίο σε προηγούμενες εκλογές δεν έπαιρνε ούτε μία ψήφο έφτασε να είναι τρίτο κόμμα στο χωριό μας. Αυτό για εμάς χρειάζεται υπεύθυνη ερμηνεία, όχι για να πείσουμε τους συγχωριανούς μας να αλλάξουν γνώμη ή για να χαρακτηρίσουμε τα χωριά που έπραξαν κατ αυτόν τον τρόπο ( γιατί ήταν πολλά) αλλά για να γυρίσουμε τη σκέψη μας στον προηγούμενο χειμώνα και να θυμηθούμε τι περάσαμε. Τότε θα καταλάβουμε αυτές τις ψήφους. Και αν δεν ήταν υποψήφιος ο γιατρός ο Κατσίβελας, τότε το ποσοστό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και αυτό το λέμε μετά λόγου γνώσεως καθώς έχουμε συζητήσει με πολλούς συγχωριανούς μας τις τελευταίες ημέρες.
 Πιο κάτω παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εκλογών του χωριού μας..................

Ν.Δ 202
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 75
ΧΡΥΣΗ. ΑΥΓΗ 69
Κ.Κ.Ε. 48
ΣΥΡΙΖΑ 46
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 41
ΔΗΜ. ΑΡ. 14
ΛΑΟΣ 10
ΔΗΜ. ΣΥΜ. 2
ΔΡΑΣΗ 1
ΑΚΥΡΑ 6
ΛΕΥΚΑ4

Περισσότερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν τα αποτελέσματα στον δήμο Τριφυλίας:
Ν.Δ 2269   46,51
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 503  10,31
ΧΡΥΣΗ. ΑΥΓΗ 522 10,70
Κ.Κ.Ε.289 5,92
ΣΥΡΙΖΑ  501 10,27
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 215 4,41
ΔΗΜ. ΑΡ. 141 2,89
ΛΑΟΣ 74 1,52

4 σχόλια:

  1. Συντοπίτη, ανώνυμους!!!
    Παίζουμε με τις λέξεις… Εγώ το θεωρώ ανατριχιαστικό, όχι εντυπωσιακό το γεγονός με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.
    Αυτό δεν ξεφύτρωσε ξαφνικά. Γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια σιγά σιγά και σιωπηρά, κάτω από τα μάτια των καφενόβιων του χωριού μας. Κάτω από τα μάτια των ουζοπατέρων που ξημεροβραδιάζονται στον πλάτανο, ζουν με τις επιδοτήσεις, και βάζουν μετανάστες να δουλεύουν στα χωράφια τους. Από την άλλη τους νοικιάζουν τρώγλες, χωρίς αποδείξεις. Και φυσικά αν είναι τεχνίτες προσφέρουν τις εργασίες τους χωρίς μπλοκάκι, γιατί έτσι γουστάρουν, αλλά βρίζουν το κράτος που δεν μπορεί πλέον να είναι κοινωνικό γιατί δεν έχει έσοδα. Ποιος το κατάντησε έτσι; Η κουλτούρα καφενείου και η παιδεία ουζερί… Αυτοί, φίλε είναι οι λόγοι που το θηρίο του ναζισμού ξύπνησε, αλλά μας έπιασε στον ύπνο… Καλό βράδυ και καλά εκλογικά αποτελέσματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ συγχωριανέ Θανάση!!!
    Και έτσι να είναι τα πράγματα, να γιγαντώθηκε το φαινόμενο αυτό κάτω από τα μάτια των καφενόβιων των φοροφυγάδων, των τεμπέληδων και ότι άλλο... το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αυτό; Η εγκληματικότητα;( Άν πρέπει να είναι αυτό τότε δικαιώνονται οι απόψεις της χρυσής αυγής).
    Βολευτήκαμε εμείς έζησαν και εκείνοι. Άλλωστε μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, όλοι είχαμε πάρει για δουλειά λαθρομετανάστες ή και νόμιμούς ακόμα, που τους πληρώναμε μαύρα. Έτσι μαζεύαμε ελιές έτσι ανακαινούσαμε τα σπίτια μάς. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και όχι μόνο οι ¨ουζοπότες¨. Ότι κάναμε όλοι έκαναν και αυτοί μην είμαστε άδικοι. Κάτω από τα μάτια όλων μας τρέφαμε στον κόρφο μας το ακραίο φαινόμενο της εγκληματικότητας που έχει ως αποτέλεσμα το ακραίο φαινόμενο χρυσή αυγή.
    Εκτός αν εννοείς:
    α) Αφού τους ταΐζαμε τότε που είχαμε λεφτά θα πρέπει να τους φορτωθούμε και τώρα που μπαίνουν στα σπίτια μας απρόσκλητοι. (Τότε φίλε Θανάση στηλιτεύεις ένα φαινόμενο αλλά δεν προτείνεις λύση).
    β) Ή αφού το κράτος δεν μπορεί να είναι κοινωνικό γιατί εμείς το κλέβαμε τόσα χρόνια τότε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και αφού το χειμώνα ζήσαμε στο χωριό ακραίες καταστάσεις που γέννησαν ακραίες ψήφους ως φαίνεται τότε είναι δικαιολογημένες οι ψήφοι στην χρυσή αυγή. ( μήπως είσαι κρυφό-χρυσαυγήτης και δεν το ξέρεις;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω το μένος εναντίον μου. Δεν έχω δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να με χαρακτηρίσει ούτε κρυφό ούτε φανερό χρυσαυγήτη. Αναφέρθηκα στα αποτελέσματα των εκλογών, μένω εκεί, δεν διστάζω να τους αποκαλέσω ναζί και δεν διστάζω να υπογράφω τις απόψεις μου.
    Όσον αφορά στους μετανάστες συμπεριφέρομαι το ίδιο πριν το ίδιο και τώρα. Δεν κρίνω τους ανθρώπους από την εθνικότητά τους αλλά από τον χαρακτήρα τους. Και για τις ακραίες καταστάσεις που ζήσατε στο χωριό δεν τις γνωρίζω. Έχω μια χαρά σχέσεις με τους μετανάστες και με τους συχωριανούς μου. Όσον αφορά στις ανακαινίσεις ακόμα περιμένω τον Έλληνα συντοπίτη να τελειώσει μια δουλειά που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια…
    Αυτά και ελπίζω να τα δημοσιεύσεις και να τελειώσει εδώ το θέμα.
    Καλά μπάνια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Θανάση
    Ειλικρινά δεν υπάρχει κανένα μένος εναντίον σου. Άλλωστε όπως σημειώνεις και εσύ δεν έχεις δώσει ποτέ δικαίωμα ούτε να σε χαρακτηρίσουμε στο χωριό ούτε να κρίνουμε την συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους. Με Πυργιώτικο χιούμορ γράψαμε δύο συμπεράσματα για να ισορροπήσουμε λίγο τα σχόλια. Πιστεύουμε πως οι συγχωριανοί μας δεν είναι ούτε καφενόβιοι, ούτε ουζοπατέρες αλλά πολύ περισσότερο εσύ είναι σίγουρο πως δεν είσαι χρυσαυγήτης. Χαίρεις μεγάλης εκτίμησης από το χωριό και εμείς σαν μέρος του χωριού δεν αποτελούμε εξαίρεση σε αυτή την εκτίμηση απέναντι σου.
    Υ.Γ Σού χρωστάω μια συνάντηση αλλά ακόμα δεν μας δόθηκε η ευκαιρία. Μέσα στο καλοκαίρι ελπίζω να τα πούμε από κοντά και για κάποιες παλιές πληροφορίες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες