16 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση της προέδρου του χωριού μας με τον Αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων για την έξαρση της εγκληματικότητας στο χωριό μας


Απο την εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ
Κραυγή αγωνίας, απόγνωσης, πόνου, αλλά και θυμού για την έξαρση της εγκληματικότητας βγάζουν οι πολίτες στον Πύργο και τις Ράχες Τριφυλίας, κάνοντας, παράλληλα, έκκληση στις αρμόδιες τοπικές και κρατικές Αρχές και υπηρεσίες για επαρκή αστυνόμευση των περιοχών τους. Στον Πύργο Τριφυλίας, τις τελευταίες εβδομάδες, τα κρούσματα εγκληματικότητας είναι σχεδόν καθημερινά, με τους άγνωστους κακοποιούς να «χτυπούν» παντού και να αρπάζουν τα πάντα. Η δράση των κακοποιών ξεκίνησε με ζωοκλοπές και κλοπές αγροτικών εργαλείων και μηχανημάτων από εξώσπιτα, αγροικίες και στάβλους, ωστόσο επεκτάθηκε και συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες που......................
διανύουμε με παραβιάσεις και διαρρήξεις σπιτιών μέσα στον οικισμό της Τοπικής Κοινότητας, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, διάφορα είδη αξίας, αλλά και ρούχα, σκεύη μαγειρικής, λάδι.
Εκείνο που επιτείνει την ανασφάλεια των κατοίκων του Πύργου, τους έχει τρομάξει και τρομοκρατήσει, είναι το γεγονός πως παραβιάζουν τα σπίτια τους τη νύχτα και ενώ οι ιδιοκτήτες με τις οικογένειές τους είναι μέσα και κοιμούνται, χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό.Προχθες, στη 1.30 μετά το μεσημέρι, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πύργου, Ευσταθία Γκούτη – Πολυχρονοπούλου, συναντήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Γαργαλιάνων με τον τοπικό αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, για να συζητήσουν το τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή.
Μιλώντας στο «Θ» η κα Γκούτη – Πολυχρονοπούλου σημείωσε: «Υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην περιοχή μας, σχεδόν καθημερινά. Μπαίνουν στα σπίτια σε ώρες που ο κόσμος είναι μέσα, την ώρα που κοιμόμαστε και κλέβουν ασυστόλως. Ψάχνουν τα πάντα, ανακατεύουν τα σπίτια και φεύγουν σαν κύριοι. […] Έχω στο μυαλό μου να ζητήσουμε τη συνδρομή εταιρείας security, αλλά, βέβαια, αυτό είναι πολυδάπανο και δεν ξέρω κατά πόσο οι κάτοικοι του χωριού μας θα μπορέσουν να βοηθήσουν, γιατί και ο Δήμος είναι σε οικονομική δυσπραγία. Το θέμα είναι ότι έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Κάθε μέρα μπαίνουν σε σπίτια, μας έχουν κλέψει όλα τα μηχανήματα και τα βρήκαν, λέει, σε ένα μέρος εγκαταλελειμμένα. Βουνό τα μηχανήματα και εργαλεία. Μας κλέβουν συνεχώς, αλλά, πάνω απ’ όλα, κινδυνεύει η ζωή μας. Μας ρίχνουν σπρέι στον ύπνο μας, δεν ακούμε τίποτα. Προχθές μπήκαν σε ένα σπίτι και ήταν μέσα πέντε άτομα, κοιμούνταν πέντε άτομα. Μα, πώς δεν τους πήρε χαμπάρι ούτε ένας; Οι άνθρωποι κόντεψαν να πεθάνουν απ’ τα σπρέι».
Στις Ράχες σημειώθηκαν δύο παραβιάσεις σπιτιών στις αρχές του μήνα και, μάλιστα, στο ένα από αυτά κοιμούνταν οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες, τους οποίους οι κακοποιοί ξύπνησαν βίαια. Αφού τους ακινητοποίησαν απειλώντας τη ζωή τους, τους αφαίρεσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Στο δεύτερο σπίτι που παραβίασαν δεν ήταν μέσα κανείς. Το έκαναν άνω - κάτω ψάχνοντας να βρουν τη λεία τους και αφού αφαίρεσαν ό,τι θεώρησαν πως αξίζει, έφυγαν.
Τα συμβάντα παραβιάσεων, διαρρήξεων και ληστειών, ακόμη και με τη χρήση βίας, που σημειώνονται κατά διαστήματα στην περιοχή τα τελευταία 2-3 χρόνια, αλλά και η έξαρση της εγκληματικότητας σε γειτονικές περιοχές, όπως στο Καλό Νερό, τη Μουριατάδα, την Ελαία και τον Κάμπο Κυπαρισσίας, έχουν ανησυχήσει ακόμη περισσότερο τους κατοίκους των Ραχών, οι οποίοι, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας και άλλων κατοίκων, πραγματοποίησαν, πριν από λίγες μέρες, γενική λαϊκή συνέλευση.
Στη διάρκειά της συζήτησαν το πρόβλημα, εξέφρασαν το φόβο και την ανησυχία τους και κουβέντιασαν πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, ενώ εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.
Όπως είπε στο «Θ» ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ραχών Γιώργος Φούρλαρης, «μετά τα δύο τελευταία κρούσματα σε δύο σπίτια την ίδια μέρα και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν στο χωριό μας, αλλά και επειδή στη γύρω περιοχή μας γίνονται κλοπές και ληστείες, ανησυχούμε. Γι’ αυτό κάναμε λαϊκή συνέλευση, για να συζητήσουμε αν και πώς μπορούμε να προστατευθούμε και να μην κινδυνεύσει η ζωή μας από τους κακοποιούς. Βγάλαμε και ανακοίνωση, την οποία στείλαμε στις Αρχές, την Αστυνομία και την Εισαγγελία. Κινδυνεύουμε, κάτι πρέπει να γίνει, με περισσότερη αστυνόμευση».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Ραχών έχει ως εξής: «Το ξημέρωμα 3ης με 4ης Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 3.30 περίπου, άγνωστοι κουκουλοφόροι εισήλθαν σε οικία δύο ηλικιωμένων ανθρώπων στην Τ.Κ. Ραχών Κυπαρισσίας την ώρα που αυτοί κοιμούνταν και με την απειλή ροπάλου τούς λήστεψαν. Επειδή παρόμοια περιστατικά έχουν λάβει χώρα και σε άλλες γύρωθεν περιοχές, συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για σπείρα. Επειδή σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κρίνεται αναγκαία η παρουσία των διωκτικών αρχών προς αποφυγή τέτοιων φαινομένων, απευθύνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς να λειτουργήσουν δραστικά και αποτελεσματικά, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά και στο μέλλον οι πολίτες να νιώσουν ασφαλείς».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες