31 Αυγούστου 2011

Οι Πακιστανοί έκαναν Ραμαζάνι στο Μάραθο

Περισσότεροι από 100 Πακιστανοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο γήπεδο του Μαράθου για να προσευχηθούν, καθώς ολοκληρώθηκε το Ραμαζάνι που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές τους εκδηλώσεις, με νηστεία ενός μήνα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι νεαροί στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο χώρο του γηπέδου. Αφού έβγαλαν όλοι τα παπούτσια τους, μπήκαν και ξεκίνησαν γονατιστοί την προσευχή τους η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9, οπότε και αποχώρησαν αφού ασπάστηκαν........
όλοι μεταξύ τους.
Το θέαμα των συγκεντρωμένων μουσουλμάνων στο χώρο αυτό προξένησε εντύπωση σε αρκετούς διερχόμενους που κοντοστέκονταν για να δουν τι συμβαίνει. Οπως μας είπε ο πρόεδρος του Τ.Δ. Μαράθου Γιώργος Μίγγας, από την προηγούμενη μέρα οι Πακιστανοί τού είχαν ζητήσει την άδεια να μαζευτούν στο χώρο αυτό - την οποία τους έδωσε αφού όπως μας είπε είναι άνθρωποι που συμβιώνουν αρμονικά στην τοπική κοινωνία και είναι φιλικοί, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα. Μάλιστα, όταν ολοκλήρωσαν την προσευχή τους καθάρισαν επιμελώς και το χώρο του γηπέδου.
Πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες