23 Αυγούστου 2011

Βοϊδοκοιλιά: η καλύτερη παραλία του κόσμου!!!!

Στην Πελοπόννησο υπάρχουν οι καλύτερες ελληνικές παραλίες και αυτή της Βοϊδοκοιλιάς είναι η καλύτερη του κόσμου. Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η "Εxpressen", μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Σκανδιναβίας. Το άρθρο υπογράφεται από το δημοσιογράφο Χάκαν Μπόστρομ, κοσμογυρισμένο επαγγελματία, του οποίου η γνώμη για τη Βοϊδοκοιλιά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και πρέπει να προσεχθεί. Η πληροφόρηση και επισήμανση είναι από το συμπατριώτη μας Θαν. Ψαρούλη που ζει για χρόνια στη Σουηδία και τονίζει ότι η εν λόγω εφημερίδα καλύπτει καθημερινώς τουριστικά ρεπορτάζ, επειδή στις χώρες αυτές ο τουρισμός τσάρτερ είναι οργανωμένος και κατευθυνόμενος.......
Ο κ. Ψαρούλης μετέφρασε το κείμενο της εφημερίδας και μας παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία της:
"Μη χάσεις τις καλύτερες ελληνικές παραλίες. Ταξίδεψε στην Πελοπόννησο. Εκεί υπάρχει μια ναρκωμένη πανέμορφη φύση, αρχαίοι ναοί που σου γνέφουν μύθους και φανταστικές παραλίες. Επίσης το φως, αυτό το απαράμιλλο εξαιρετικό φως. Αξίζει εκεί να ταξιδέψεις. Απέναντι από το κανάλι της Κορίνθου υπάρχει η Πελοπόννησος που σας περιμένει. Μπορείς να αποκτήσεις τον παλαιότερο τουριστικό οδηγό του κόσμου, Guide to Greece, που έχει γράψει ο περιηγητής Παυσανίας το 100 μ.Χ. που ισχύει ακόμη όσον αφορά τα ιστορικά μέρη της Πελοποννήσου. Το ενδιαφέρον για τις άσπρες παραλίες είναι της μοντέρνας εποχής.

Βοϊδοκοιλιά

Ευρίσκεται μερικά χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πύλου και της Γιάλοβας. Εκεί υπάρχει μια ονειρεμένη παραλία που έχει μετακομίσει από την Ταϋλάνδη ή την Καραβαϊκή. Σκέψου
το πέταλο του αλόγου, έτσι είναι σχεδιασμένη, με ένα φανταστικό βαθύ μπλέ χρώμα νερού, με άσπρη αμμουδιά που στις παρυφές της σχηματίζονται θίνες. Το μικρό άνοιγμα προς τη θάλασσα αποτελείται από κοκκινωπούς βράχους που στη μιά μεριά ευρίσκεται αρχαίος τάφος και από την άλλη αρχαίο κάστρο που μπορείς να τα επισκεφθείς. Η Βοϊδοκοιλιά είναι πολύ απλό να πούμε ότι είναι η πιο όμορφη παραλία που έχουμε δει σε όλον τον κόσμο!

Ναβαρίνο

Ευρίσκεται επίσης μερικά χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου και της Γιάλοβας. H Costa Navarino θα καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της Πελοποννήσου και ειδικά για τους παίκτες του γκόλφ. Υπάρχουν δύο πολυτελή ξενοδοχεία με άπαντα που σε συναρπάζουν π.χ. spa και πάρκο νερού για τα παιδιά. Μεγάλο μέρος της μεγάλης σε μήκος και πλάτος όμορφης παραλίας που συνεχίζεται και εκτός της Costa Navarino εφάπτεται των ξενοδοχείων. Υπάρχουν προσβάσεις στην παραλία μέσω μικρών ωραίων χωριών που οι κάτοικοί των καλλιεργούν καρπούζια και πεπόνια".
Συνεχίζει το άρθρο και περιγράφει τις παραλίες Στούπας, Μεθώνης, Φοινικούντας, Χράνων, Καραθώνας και Τολού Ναυπλίου, καθώς και Μαρμάρι Ταινάρου. Επίσης εξηγεί πώς μπορεί να φθάσει κανείς εκεί.
πηγή:Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες