8 Απριλίου 2011

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια της εκκλησίας στην Εύα

Τα 200 χρόνια από το χτίσιμο του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου επί Τουρκοκρατίας, γιορτάστηκαν το Σάββατο 2 Απριλίου στην Εύα του Δήμου Μεσσήνης. Για το σημαντικό αυτό κομμάτι της ιστορίας του χωριού, το οποίο ακόμη -και ως το 1927- ονομαζόταν Ναζήρι- έμαθε πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η συγχωριανή μας Φωφώ Αργυροπούλου, Καθηγήτρια εφαρμογών του ΤΕΙ Καλαμάτας, η οποία έγραψε και θεατρικό έργο με τίτλο «Η Εκκλησία του Ναζηρίου».
Το έργο είχε παιχτεί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εύας στις 24 Μαρτίου 2011. Παίχτηκαν και μερικές σκηνές το Σάββατο 2 Απριλίου, μετά την ομιλία της κας Αργυροπούλου.
Παρέστησαν εκπρόσωποι της τιμώμενης οικογένειας, τη σύζυγο και κόρη του Οθωνα Παπατσώνη, Ελένη και Μαρίνα αντίστοιχα.............
 παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο τ. δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Αργυράκης ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μαλαπάνη, αντιδήμαρχοι Μεσσήνης, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες