18 Οκτωβρίου 2010

Η Αγγλιδα Ερωμένη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση με τίτλο ''Η Αγγλίδα Ερωμένη'' παρουσιάζεται αυτόν το καιρό απο το Θέατρο Σημείο,  Χαριλάου Τρικούπη 10 (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο). Εκεί θα βρείτε και την δική μας την Ελένη Καλογεροπούλου ( της Φωφώς για όσους δεν κατάλαβαν)  που συμετέχει στην παράσταση με πολύ πάθος δείχνοντας για μια ακόμη φορά με αυτόν τον τρόπο την αγάπη της για το θέατρο.
Θέμα παράστασης:  Στις 8 Απριλίου 1949 ανακαλύπτουν στη Γαλλία, μέσα σ’ ένα βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας, ένα κομμάτι από ανθρώπινο σώμα.
Κατά τις επόμενες ημέρες, στη Γαλλία αλλά και αλλού, μέσα σε άλλες εμπορικές αμαξοστοιχίες, συνεχίζουν να βρίσκουν κι άλλα κομμάτια του ίδιου σώματος. Έπειτα σταματάει όλο αυτό. Μόνο ένα πράγμα λείπει: το κεφάλι. Δε βρέθηκε ποτέ.
Χάρη σ’ αυτό που ονομάζεται σιδηροδρομική τομή (δίκτυο σιδηροδρομικών κόμβων) αποκ...αλύπτεται ότι όλα τα τραίνα που μετέφεραν κομμάτια εκείνου του σώματος, πέρασαν – όποιος κι αν ήταν ο προορισμός τους – από ένα κοινό σημείο, δηλαδή: κάτω από τη γέφυρα ντε λα Μοντάν Παβέ, στο Βιορν – περιφέρεια του Κορμπέιγ.
Πολύ γρήγορα, η κοινότητα του Κορμπέιγ (2.500 κάτοικοι, 75 Πορτογάλοι), που ερευνάται εξονυχιστικά από την αστυνομία, παραδίδει το άτομο που τεμάχισε το πτώμα: μια γυναίκα, την Κλαιρ Αμελί Λαν, κάτοικο του Βιορν επί είκοσι χρόνια, από το γάμο της με τον Πιερ Λαν.
Μόλις βρεθεί μπροστά στην αστυνομία, η Κλαιρ Λαν ομολογεί το έγκλημά της. Λέει ότι δολοφόνησε την εξαδέλφη της Μαρί-Τερέζ Μπουσκέ, κωφάλαλη.
Παρά την προφανή καλή της θέληση καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, η Κλαιρ Λαν δεν κατάφερε ποτέ να δώσει κάποια εξήγηση στο έγκλημα αυτό.
.
Στο φουαγιέ του θεάτρου, πριν και μετά το τέλος της παράστασης, προσφέρεται κρασί του Μεσσηνιακού συνεταιρισμού  " Ο Νέστωρ".
.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:30  Τηλέφωνα επικοινωνίας:
210 9229579, 6973308172
e-mail: thesemio@otenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Πάντως, αν και η ιστορία αυτή είναι πολύ δραματική κι ίσως κάποιος να σκεφθεί ότι δεν αξίζει να πάει θέατρο για να πλακωθεί η ψυχή του, είναι προτιμότερη από το να γίνει ...μιούζικαλ η ερωτική ζωή της Μαντόνα, η οποία προσφάτως χαρακτηρίστηκε ιέρεια του σεξ ...άκουσον...άκουσον!!!

    Καλή επιτυχία στην παράσταση, θα πάω κι εγώ, να δοκιμάσω και το ωραίο κρασάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες