12 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

Άρχισε χθες και συνεχίζεται μέχρι αύριο το βράδυ στο Σύνταγμα (στον εκθεσιακό χώρο του μετρό) με μεγάλη επιτυχία η έκθεση Τυποποιημένων Αγροτικών Προϊόντων και Προϊόντων Χειροτεχνίας της Μεσσηνίας. Η Έκθεση γίνεται με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Καλαμάτας.
Όλα τα προϊόντα της Μεσσηνιακής γης είχαν την τιμητική τους. Οι εκλεκτές ποικιλίες κρασιών οι ελιές και τα αγουρέλαια. Το θαυμάσιο μέλι του Ταϋγέτου γλυκά μαρμελάδες παστέλια. Χυλοπίτες και τραχανάδες. Κηροπλαστική και είδη λαϊκής τέχνης.

Ο κόσμος έσκυβε με ενδιαφέρον πάνω στους πάγκους και για να γευτεί τα παρατιθέμενα εδέσματα και λάδια. Να πιεί κρασί και να δοκιμάσει τη Μεσσηνιακή μπύρα ΝΕΔΑ! Αλλά και να ενημερωθεί από τους πρόθυμους παραγωγούς για διάφορες σημαντικές πληροφορίες των προϊόντων τους.


Ο πάγκος του Παπαδημητρίου -μιας επιχείρησης πολύ δημιουργικής που αξιοποίησε την υποτιμημένη και παραμελημένη κορινθιακή σταφίδα και έβγαλε το πατενταρισμένο διεθνώς ξύδι balsamiko Kalamata, το μοναδικό στον κόσμο μπαλσάμικο χωρίς χημικές πρώτες ύλες- εκτός από τα πεντενόστιμα προϊόντα του (δεν ξέρω εαν έχετε δοκιμάσει τις εκπληκτικές μουστάρδες του), ξεχώριζε και για το πρόσχαρο και πρόθυμο έμψυχο ...υλικό του, Μεσσηνιακής επίσης προέλευσης.

Το ίδιο συνέβαινε και με τους άλλους πάγκους γιατί -πως να το κάνουμε- η περιοχή μας δεν βγάζει μόνο ...νόστιμα προϊόντα.

Είδα και ένα λάδι που η ετικέτα του έγραφε: ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ και δεν κατάλαβα ακριβώς τι σημαίνει. Όποιος γνωρίζει καλό θα ήταν να μας ενημερώσει με ένα σχόλιο του.

Εδώ ένας ...ολόγλυκος πάγκος!

Και εδώ το Μαγαζάκι των Δρόμων της Ελιάς με τα ωραία μπλουζάκια και τα τραπεζάκια με τις καρέκλες για την ξεκούραση των επισκεπτών.

1 σχόλιο:

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες