4 Απριλίου 2010

ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΓΑΛΟΠΙΤΑ!!!



Σημείωση: Κανονικά το έθιμο του χωριού μας λέει πως η Γαλόπιτα φτιάχνεται τη Δευτέρα της Λαμπρής. Εγώ όμως την έφτιαξα από σήμερα και όσοι επιθυμούν να είναι αύριο μέσα στο έθιμο μπορούνε να δοκιμάσουν. Η συνταγή είναι εύκολη και οι οδηγίες λεπτομερείς. Αφήστε που τρώγεται και όλο το χρόνο.
Έχουμε και λέμε:
ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 κιλό γάλα (αν είναι αρμεχτιάρικο από καμιά γιδούλα είναι το καλύτερο, αλλιώς φρέσκο του εμπορίου πλήρες).
1 1/2 φλιτζάνι συμιγδάλι ψιλό.
3 βανίλιες.
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος.
1/2 κιλό ζάχαρη.
6 αυγά.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μαζί ανακατώνοντας το γαλά το ξύσμα το βούτυρο και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Όταν αρχίσει να πήζει το βγάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με βούτυρο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 300 βαθμούς. Όταν η επιφάνεια πάρει χρώμα σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου, χαμηλώνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μιλάμε για πολλή νοστιμιά!
Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν και σε όλους Χρόνια Πολλά!

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ!Πολύ καλό!Περιμένω κι άλλες παραδοσιακές συνταγές για να μη ξεχνάμε τι καλα έχουμε να τρώμε και να μη "τρωγώμαστε"!Βασιλική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες