12 Μαρτίου 2015

Costa Navarino - «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας», για 4η χρονιά

Ξεκινά στα μέσα Μαρτίου το πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας», για 4η χρονιά
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υλοποιείται από την ΤΕΜΕΣ και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής / Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Έχοντας σημειώσει μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη κιόλας χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» μπαίνει στην 4η περίοδο φέτος, ξεκινώντας στα μέσα Μαρτίου.
Η πρωτοβουλία που συνδιοργανώνεται από την ΤΕΜΕΣ και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, γνώρισε ευρεία αποδοχή από τα σχολεία της Μεσσηνίας...............

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο Navarino Natura Hall, το διαδραστικό περιβαλλοντικό χώρο για τη Μεσσηνιακή φύση που βρίσκεται στο Navarino Dunes της Costa Navarino.
Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχουν αγκαλιάσει θερμά το πρόγραμμα, με περισσότερες από 2.500 συμμετοχές έως σήμερα.
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθητές της 5ης και 6ης τάξης δημοτικών σχολείων καθώς και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίων της Μεσσηνίας.
Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και το νόημα της αειφορίας και γνωρίζουν τη μοναδική Μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της περιοχής.
Οι ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες ώστε να εντάσσονται στη διδακτική ύλη των σχολείων, αφορούν στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στο πλούσιο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και στην κλιματική αλλαγή.
Οι μαθητές συμμετέχουν σε ομαδικά πειράματα ή πειράματα επίδειξης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με τον πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο αποτυπώνουν στη συνέχεια με τη δική τους ξεχωριστή ματιά: μέσα από ζωγραφική, κείμενα, κολάζ και άλλες κατασκευές, περνά η δική τους εμπειρία και όσα τους έκαναν εντύπωση.
Από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έως τα παγκόσμια φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρουν στη συνέχεια στις οικογένειες και τους φίλους τους και γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές, που προστατεύον και αναδεικνύουν τον τόπο τους.
To Navarino Natura Hall εξελίσσεται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο για τη Μεσσηνιακή φύση και το περιβάλλον. Έχει δημιουργηθεί από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, την Ακαδημία Αθηνών και την ΤΕΜΕS, με τη σύμπραξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και της Οργάνωσης Γη, ενώ έχει διακριθεί σε διεθνείς θεσμούς όπως τα Worldwide Hospitality Awards και το Micheletti Award. Σε αυτόν τον διαδραστικό περιβαλλοντικό χώρο, επισκέπτες της Costa Navarino, φοιτητές, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής μαθαίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη Μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του, καθώς και για το ερευνητικό έργο του Navarino Environmental Observatory
 newsmessinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες