3 Ιουλίου 2014

Συνεταιριστικό κίνημα Μεσσηνίας: Μετά τη ΜΕΣΥΝΕΛ έρχεται τώρα και η ΕΜΑΣΣ.

Αν εφαρμοστούν οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού, θα είναι για το καλό του αγροτικού κόσμου. Αν όμως ισχύσει το "διαίρει και βασίλευε", ( γιατί ίσως κάποιοι να προσπαθήσουν να το κάνουν....) τότε οι αγρότες πρέπει να πάρουν τα δεμπλιά και τις πέτρες και να τους κυνηγήσουν από το νομό. 
Στην εφημερίδα Ελευθερία διαβάζουμε: 
Τις δυνάμεις τους ενώνουν 7 πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και αυτός της Ένωσης, με στόχο την προώθηση του ελαιολάδου και της αγροτικής παραγωγής στο νομό..........

Πρόσφατα στα γραφεία της Ένωσης έγινε η καταστατική συνέλευση του φορέα εκπροσώπησης μεσσηνιακών συνεταιρισμών. Στη συνέλευση συμμετείχαν 7 αγροτικοί συνεταιρισμοί - ιδρυτικά μέλη, οι οποίοι ενέκριναν τα άρθρα του καταστατικού και έδωσαν στο νέο φορέα την ονομασία Ένωση Μεσσηνιακής Αγροτικής Συνεταιριστικής Συνεργασίας (ΕΜΑΣΣ). Η έδρα του φορέα είναι στην Καλαμάτα, Ιατροπούλου 10, στα γραφεία της Ενωσης και τα ιδρυτικά μέλη -συνεταιρισμοί είναι: Μεσσηνίας (Ενωση), Γλυφάδας, Ικλαινας, Κορυφασίου, "Νηλέας", Δάρα και Βελίκας.
Όπως ανακοινώθηκε, στις άμεσες προτεραιότητες του φορέα είναι οι περαιτέρω ενέργειες για τη νομιμοποίησή του, η διεύρυνση με νέα μέλη, η οργάνωση των γραφείων του και η ενημέρωση για τους σκοπούς και τους στόχους του. Οι πρωτεργάτες επισημαίνουν ότι στόχος της προσπάθειας είναι η συνένωση των δυνάμεων για το ΠΟΠ ελαιόλαδο, για προγράμματα αναδιάρθρωσης, για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και η διαφήμιση του νομού.
πηγή Ελευθερία

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/40744-agrotikoi-synetairismoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες