12 Μαΐου 2014

Δημήτρης Κουτσούλης


Σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι πολίτες της Τριφυλίας καλούμαστε να επιλέξουμε τη νέα δημοτική αρχή που θα διοικήσει τον τόπο μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο καθένας μας πριν βρεθεί μπροστά στην κάλπη θα πρέπει με αίσθημα ευθύνης, κάνοντας έναν απολογισμό ,να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα. Είναι γνωστή η φράση πως η κάθε περιοχή διοικείται από αυτούς που της αξίζουν. Επομένως αναρωτηθείτε, τι μας αξίζει τελικά;
Ο δήμος μας ως ενιαία περιοχή τα τελευταία 4 χρόνια γνώρισε τη μεγαλύτερη παρακμή της τριακονταετίας. Τα χωριά εγκαταλείφθηκαν και αφέθηκαν στη μοίρα τους. Στα περισσότερα από τα οποία πέρασα αυτές τις μέρες τα σκουπίδια σχημάτιζαν βουνά. Σε πολλές περιπτώσεις μικρές παρεμβάσεις που θα βελτίωναν τη ζωή των κατοίκων δεν έγιναν ποτέ. Το νερό σε κάποια από αυτά ακατάλληλο για πόσιμο. Η αγροτική οδοποιία ανύπαρκτη. Ο ηλεκτροφωτισμός σε πλήρη διάλυση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι κάτοικοι αγόρασαν μόνοι τους λάμπες γιατί η δημοτική αρχή δεν ενδιαφερόταν. Συνάντησα ανθρώπους που έχουν να δουν αγροτικό γιατρό από ένα έως πέντε χρόνια..............

Στις πόλεις η κατάσταση παρεμφερής με την προηγούμενη. Σκουπίδια, ακαθαρσίες, αδέσποτα ζώα συνθέτουν μία εικόνα που παραπέμπει σε αναπτυσσόμενες χώρες και όχι αναπτυγμένες. Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, σωλήνες αμιάντου ακόμα στο δίκτυο ύδρευσης, έργα ανάπλασης πουθενά.
Δομές εγκαταλελειμμένες, όπως το κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας, το γήπεδο των Φιλιατρών, το κλειστό γυμναστήριο και οι γύρω χώροι στο Ροντάκι και άλλες πολλές Ο δήμος παντού απών. Οι λέξεις σχεδιασμός, προγραμματισμός και οργάνωση αποτελούν ξένη γλώσσα για την απερχόμενη δημοτική ομάδα.
Η Κυπαρισσία σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική κρίση, υπέστη τις μεγαλύτερες συνέπειες της άθλιας δημοτικής διαχείρισης. Η Άνω Πόλη ακόμη περιμένει λύση στο κυκλοφοριακό, φωτισμό, ανάπλαση στα καλντερίμια, ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων της, αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης, μία παιδική χαρά, την αναστήλωση του κάστρου και φυσικά τη λειτουργία του λαογραφικού μουσείου. Στην κάτω πόλη, το τραυματισμένο λιμάνι και η απομονωμένη πλέον παραλιακή ζώνη συνθέτουν έναν πίνακα οπισθοδρόμησης. Η υποβάθμιση της ζωής μας παντού παρούσα. Μηδενική σήμανση ,δημοτικές παρεμβάσεις πουθενά. Λουκέτα στις δημόσιες υπηρεσίες.
Ουσιαστικό έργο στην περιοχή δεν έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια πλην του βιολογικού καθαρισμού που χρειάστηκε σχεδόν το ένα τρίτο του αιώνος να κατασκευαστεί και στοίχισε όσο ένα ολυμπιακό έργο.
Για όλα αυτά και άλλα πολλά οφείλουμε στις 18 Μαΐου να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής κατεστημένων και της νοσηρής, αλαζονικής και καθεστωτικής νοοτροπίας τους. Η δημοτική ομάδα που μας έφτασε εδώ είναι ίδια με αυτή που διεκδικεί την ψήφο σας υπό την σκέπη του κ. Κατσίβελα.
Είναι αυτό το λίγο που διαλαλεί ο συνάδελφος ιατρός που δε μας ταιριάζει, αλλά επειδή και ο ίδιος είναι εκλεκτός και φυτευτός αυτό το λίγο γίνεται λιγότερο. Ας βάλουμε επιτέλους μία τελεία και ας ρίξουμε την αυλαία σε μία παράσταση από τον ίδιο θίασο που μας έχει κουράσει.
Σας καλώ να με στηρίξετε με έναν σταυρό προτίμησης δίνοντας δύναμη σε όλα αυτά που μας ενώνουν στηρίζοντας τον συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ευστάθιο Ανδρινόπουλο.
Δημήτρης Π. Κουτσούλης
Ιατρός ΑΠΘ
Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος
Υπ.Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν Ιωαννίνων
Πολιτικός επιστήμονας-Διεθνολόγος Παν Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες