12 Μαΐου 2014

Σωτήρης Γιαννόπουλος: Γράμμα στους πολίτες της Κυπαρισσίας

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Στις 18 Μαΐου καλούμαστε να εκλέξουμε νέα Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, όπως και νέο Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, για την επόμενη πενταετία. Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν το μέλλον και οριοθετούν την ευθύνη.
Σ' αυτό το κομβικό σημείο, δημότες και ενεργοί πολίτες, νέες και νέοι, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς χώρους και αυτοδιοικητικοί άνθρωποι, που αγαπάμε την Τριφυλία και θέλουμε την αναπτυξιακή προοπτική της, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας μια υγιή και ισχυρή αυτοδιοικητική ομάδα και συγκροτήσαμε τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» με υποψήφιο Δήμαρχο το Στρατηγό Ευστάθιο Ανδρινόπουλο! Έναν άνθρωπο που ενώνει και συνθέτει δημιουργικές δυνάμεις και με την εμπειρία, το όραμα, τις ικανότητες, την ακεραιότητα και την αποφασιτικότητά του εγγυάται την αλλαγή στο Δήμο Τριφυλίας!...............
Φίλες και φίλοι,
Στην Κυπαρισσία, γνωριζόμαστε! Γνωρίζετε ποιός είμαι. Γνωρίζετε τις απόψεις και προτάσεις που με σεβασμό, ειλικρίνεια και ευθύτητα καταθέτω για τον τόπο μας. Δε συμβιβάστηκα και δεν έπαψα ποτέ, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, να νοιάζομαι για την Κυπαρισσία και να μάχομαι, με τις δυνάμεις που αντλώ από την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας!
Στις εκλογές της 18ης Μαΐου, μπαίνω ξανά στην πρώτη γραμμή! Για την Κυπαρισσία, την πόλη της ζωής μας!
Υποψήφιος Σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας.
Θεωρώ πως, η εμπειρία, οι ικανότητες και δυνατότητες, ο ελεύθερος χρόνος και η αποφασιστικότητά μου εγγυώνται την έντιμη, αξιόπιστη και αξιόμαχη παρουσία και προσφορά μου στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας.
Η Κυπαρισσία, τα τριάμισι χρόνια του νέου Δήμου Τριφυλίας, βίωσε την απόλυτη εγκατάλειψη. Το, δε, Τοπικό Συμβούλιο απαξιώθηκε πλήρως και ουσιαστικά καταργήθηκε. Ποιά ήταν η παρουσία του Δήμου στην πόλη, τους οικισμούς, τις γειτονιές; Μηδενική! Μηδενική είναι, πλέον, η αντοχή και η ανοχή μας σε εκείνους που διοίκησαν τον Δήμο και με περίσσιο θράσος επιδιώκουν, χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και μέσο, την επανεκλογή τους!
Ποια είναι η κατάσταση στην πόλη; Η χειρότερη από ποτέ.
Σκουπιδαριό παντού. Σκοτάδι παντού. Και πληρώνουμε τα ακριβότερα Δημοτικά Τέλη που (πρέπει να) είναι ανταποδοτικά! Οι δρόμοι, βομβαρδισμένο τοπίο. Τι έκαναν για το Κάστρο των Γιγάντων, τα καλντερίμια, για Πολιτιστικό Κέντρο στο κτίριο της ΕΤΕ; Πού είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία, χώροι παρκινγκ, η εφαρμογή της μελέτης του κυκλοφοριακού; Η παραλία είναι εγκαταλελειμμένη, όπως το Λιμάνι και η Αποβάθρα. Τι έκαναν στην Τερψιθέα, το Βαθύ, τη Γιαννίτσαινα, το Ροντάκι, τους Μύλους, τους Μπλεμενιάνους, το Μεταλλείο, τη Μαύρη Λίμνα (Πλετσέικα), το Μεμί, το Σεργιάνι, το Σανί, τον Καρτελά, τη Φαρμάκα, τα Μυραίικα; Τίποτα. Ό,τι κάνουν, κάτοικοι και Σύλλογοι! Τι έκαναν στην ιστορική "Αρκαδιά" (πλατεία, καλντερίμια, Λαογραφικό Μουσείο, κτίριο «Κάμπρα», παρκινγκ, κυκλοφοριακό); Κάτοικοι, επαγγελματίες, ο Σύλλογος και το «Πρόγραμμα» προσπαθούν μόνοι τους! Τί έκαναν για το Γ.Π.Σ. και επεκτάσεις Σχεδίου Πόλεως; Τι έκαναν για τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας; Κοινωνικές δομές & υπηρεσίες ανύπαρκτες. Τι έκαναν για προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε Δημοτικά κτήρια, δημόσιους χώρους και παραλίες; Τι έκαναν για ανάδειξη των παραλιών μας; Τί έκαναν για αντικατάσταση των καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων ύδρευσης; Τί έκαναν για τα αδέσποτα; Μόνοι οι φιλόζωοι προσπαθούν. Τί έκαναν για τον Πολιτισμό και την ψυχαγωγία; Ευτυχώς, υπάρχουν δραστήριοι Σύλλογοι! Τι έκαναν για τον αθλητισμό; Τα αποδυτήρια στο γήπεδο είναι ντροπή για τον Δήμο, το κολυμβητήριο λειτουργεί μόνον καλοκαίρι και το Αθλητικό Κέντρο "Κ. Αδαμόπουλος" έχει προβλήματα. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι στα Σωματεία! Τι έκαναν για τον τουρισμό; Τι έκαναν για τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους; Ο Σύλλογος Γυναικών επαναλειτούργησε την Παιδική Χαρά στον ΟΣΕ. Στον Παιδικό Σταθμό δεν παρείχαν σίτιση και θέρμανση. Τι έκαναν για αγροτικούς δρόμους, άρδευση, στήριξη των αγροτών και προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων; Κατάργησαν από Εκθέσεις τοπικών προϊόντων μέχρι και τη Γιορτή Καρπουζιού. Τι έκαναν για το «λουκέτο» στην Εφορία; Τι έκαναν για τόνωση της αγοράς και ενίσχυση των καταστημάτων; Το λιμάνι γκρεμιζόταν, οι αλιείς φώναζαν και αυτοί το χαζεύανε! Το νοσοκομείο συνεχώς υποβαθμίζεται και το περίφημο "casus belli" έγινε χαρτοπόλεμος! Δεν έκαναν τίποτα!
Γιατί, λοιπόν, να εμπιστευθούμε τους ίδιους που, με ανικανότητα και αδιαφορία, σκουριασμένες ιδέες, ξεπερασμένες αντιλήψεις, πρακτικές του χθες, γύρισαν την πόλη και τον Δήμο πολλά χρόνια πίσω; Αυτούς που, σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έβαλλαν ο ένας κατά του άλλου, μεταξύ τους, αφήνοντας έως και υπαινιγμούς για έργα και χρηματοδοτήσεις! Που νοιάζονταν και τσακώνονταν, μόνο για έμμισθα αξιώματα! Οι ίδιοι, δε μπορούν να φέρουν το διαφορετικό, δε μπορούν να ανοίξουν νέα προοπτική στο Δήμο. Είναι επιζήμιοι και επικίνδυνοι για ακόμη πιο χειρότερα! Υποθηκεύουν το μέλλον. Ως εδώ, λοιπόν! Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ!
Φίλες και φίλοι,
Στο Συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικά τέλος σε αρνητικά φαινόμενα παρακμής και διάλυσης του Δήμου. Να εκπροσωπήσουμε όλους τους πολίτες, που πιστεύουν και αξίζουν έναν καλύτερο δήμο! Ανοιχτό, με χρηστή διοίκηση και διαφάνεια! Με σεβασμό, δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματα! Με συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες.Γνωρίζουμε τα προβλήματα και με ρεαλισμό δρομολογούμε αποδοτικές λύσεις. Με όραμα, σχέδιο και συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα φέρνουμε αποτελέσματα και ανοίγουμε νέα προοπτική! Για την Τριφυλία και την Κυπαρισσία!
Για να γίνει η Κυπαρισσία αυτή που όλοι αξίζουμε και θέλουμε: μια σύγχρονη, όμορφη και ανθρώπινη πόλη! Πόλη που δε θα μας πληγώνει και δε θα την πληγώνουμε!
Φίλες και Φίλοι,
Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι καθαρός και έντιμος. Αγώνας για την Κυπαρισσία και τον Δήμο Τριφυλίας! Σε αυτό τον αγώνα, σας θέλω δίπλα μου και δίπλα στον Ανεξάρτητο Δημοτικό Συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» με Δήμαρχο το Στρατηγό Ευστάθιο Ανδρινόπουλο!
Σας καλώ να μας εμπιστευθείτε, να μας στηρίξετε, να μας ψηφίσετε. Σίγουροι πως, είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας!
Φιλικά,
Σωτήρης.
Μύλοι Κυπαρισσίας Τ.Κ 245 00 Τηλ/fax: 2761023420 - κιν: 6972114752, E-mail: egianno@hol.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες