29 Μαΐου 2014

Διαμαρτυρία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γαργαλιάνων και Πύργου


ΠΡΟΣ
1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
2. Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
3. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Όλοι εμείς, που εκπροσωπούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 27-5-2014 στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων για να εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην απόφαση με αρ. πρωτ. 4549/26-5-2014 του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας η οποία έχει δημοσιευτεί στη διαύγεια με αρ. πρωτ. 2595 από 20-3-2014 και κοινοποιήθηκε χθες, μία ημέρα μετά τις εκλογές, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαργαλιάνων με την οποία επιχειρείται ευθέως η συρρίκνωση των εκπαιδευτικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων.
Συγκεκριμένα................
στην ανωτέρω απόφαση αναφέρεται ότι τα παιδιά που θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και προέρχονται από τις τοπικές κοινότητες Μουζακίου και Πύργου της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, θα πρέπει να εγγραφούν από τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015 στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Χώρας αντί του Γυμνασίου και Λυκείου Γαργαλιάνων που φοιτούσαν έως τώρα.
Επιπλέον με την με αρ. πρωτ. 813/31-1-2014 απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας καλούνται τα νήπια από την Τραγάνα κατά τη νέα σχολική περίοδο να εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο Κορυφασίου αντί του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων και επίσης εξ’ όσων γνωρίζουμε το Δημοτικό σχολείο Πύργου από τις αρχές του 2014 εποπτεύεται από την εκπαιδευτική περιφέρεια της Πυλίας αντί της Τριφυλίας.
Παρά το ότι η ανωτέρω απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ανακλήθηκε σήμερα, μετά τη γενική κατακραυγή που ξεσηκώθηκε το πρωί στους Γαργαλιάνους, στον Πύργο και το Μουζάκι με την με αρ. πρωτ. 4578/27-5-2014 απόφαση, σας δηλώνουμε ότι όλοι εμείς οι γονείς με τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας και των φορέων της θα αγωνιστούμε, όποτε χρειαστεί στο μέλλον για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε σχέδια θα έχουν σκοπό τη συρρίκνωση και τη συγχώνευση εκπαιδευτικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, που είναι ενταγμένα στη λογική των περικοπών και του περιορισμού του κοινωνικού κράτους που προωθεί η υπηρεσία σας.
Γυμνάσιο Γαργαλιάνων 27-5-2014
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ & 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

2 σχόλια:

  1. Να πείτε στους κυρίους και κυρίες που διαμαρτύρονται ότι αυτά που καταγγέλουν είναι αποτελέσματα των πολιτικών των ίδιων ανθρώπων και κομμάτων που επέλεξαν λίγες μέρες πριν στις τοπικές και ευρωπαικές εκλογές. Δεν είναι οι πολίτες αυτής της χώρας άμοιροι ευθυνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, είναι οξύμωρο τη μία μέρα να ψηφίζουμε εκείνους που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση, και την άλλη να διαμαρτυρόμαστε.

      Διαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες