13 Απριλίου 2014

Υπουργείο Εργασίας: εκστρατεία για την ασφάλεια στην Εργασία

«Η άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων και η προστασία της ασφάλειας και της υγείας στους χώρους εργασίας είναι προς όφελος όλων: εργαζομένων, εργοδοτών και εθνικών οικονομιών και κοινωνιών σε όλη την Ευρώπη» τόνισε χαιρετίζοντας την έναρξη της νέας πανευρωπαϊκής εκστρατεία με θέμα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Η εκστρατεία που θα είναι διετής και θα ολοκληρωθεί το 2015, ξεκινά επίσημα από σήμερα με κεντρικό μήνυμα «Αντιμετωπίστε το άγχος και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία». Μιλώντας εκ μέρους της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και του υπουργείου Εργασίας, της Ελλάδας, σε εκδήλωση που οργανώθηκε για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες, ο κ. Κεγκέρογλου, τόνισε...........
ότι «η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί το θέμα και να προαχθεί στις επιχειρήσεις με δεδομένο ότι οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το άγχος στην εργασία συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των μεγαλύτερων προκλήσεων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας». Ειδικότερα ανέφερε ότι «το άγχος είναι το δεύτερο συχνότερο πρόβλημα που σχετίζεται με τις συνθήκες επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας στην Ευρώπη και ευθύνεται περίπου για τις μισές χαμένες εργάσιμες ημέρες». Προσέθεσε δε ότι «οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το εργασιακό άγχος» επηρεάζουν σημαντικά την υγεία των εργαζομένων, την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων, τις εθνικές οικονομίες αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της. Ο υφυπουργός Εργασίας, αφού συνεχάρη τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία για την πρωτοβουλία του, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της ελληνικής Προεδρίας να εργαστεί από κοινού με την με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, καθώς και με όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για την επίτευξη των στόχων και την επιτυχία της νέας πανευρωπαϊκής εκστρατείας. «Ενωμένοι πλέουμε πιο μακριά και, επιτρέψτε μου να προσθέσω, πιο κοντά στο κοινό μας όραμα για: "περισσότερο ασφαλείς, υγιείς και παραγωγικούς χώρους εργασίας"» σε όλη την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου. Η εκστρατεία αυτή υποστηρίζεται εκτός από την Προεδρία του Συμβουλίου, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τους Ευρωπαίους Κοινωνικούς Εταίρους, ενώ συντονίζεται, σε εθνικό επίπεδο, από το Δίκτυο των Εθνικών Εστιακών Πόλων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού.
πηγη:ΑΠΕ

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες