6 Μαρτίου 2014

¨Συνωστισμός¨ συνδυασμών στο δήμο Τριφυλίας!

Σε λιγότερο από έντεκα εβδομάδες, την Κυριακή 18 Μαΐου, διεξάγεται ο α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και στην Τριφυλία θεωρείται σίγουρο πως, τουλάχιστον, οι κάτοικοι της περιοχής, οι δημότες και εκλογείς δε θα πλήξουν κατά της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού τουλάχιστον 6 συνδυασμοί έχει ανακοινωθεί, μέχρι στιγμής, ότι θα διεκδικήσουν την ψήφο τους!
Οι υποψηφιότητες (με αλφαβητική σειρά) ..........

  • Ευστάθιος Ανδρινόπουλος: Ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων – επί τριετία –, αντιστράτηγος ε.α., ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 11 Φεβρουαρίου. Καταρτίζει ανεξάρτητο, υπερκομματικό, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με νέα – κυρίως – πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.
  • Παναγιώτης Κατσίβελας: Ο διοικητής της 6ης ΥΠ.Ε. και πολιτευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 16 Φεβρουαρίου.
  • Σαράντος Κουκούμης: Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας «κατεβαίνει» στις εκλογές ξανά με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας μια τριετία με παρεμβάσεις και προτάσεις σε μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου και της κοινωνίας και με συγκεκριμένες θέσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ, τα μνημόνια και την Ε.Ε.
  • Σωτήρης Μπακούρος: Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε επικεφαλής συνδυασμού για τις εκλογές και υποψήφιος δήμαρχος με απόφαση της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Κοινότητας Φαρακλάδας, πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, διευθυντής στην ΕΑΣ Κυπαρισσίας, δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας και από το 2011 δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, ενώ έχει έντονη κομματική και πολιτική δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

  • Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση: Την Πέμπτη, στις 8.00 το βράδυ, λήγει η προθεσμία εγγραφής μελών στην Κίνηση, τα οποία θα διατηρούν δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της και την Κυριακή 9, στις 6.00 το απόγευμα αυστηρά, θα διεξαχθεί γενική συνέλευση αποκλειστικά και μόνο των εγγεγραμμένων μελών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατρών, για την ανάδειξη του/της επικεφαλής.

  • Η Κίνηση 4Α (Ανατρεπτική Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Τριφυλίας): Στις 27 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο το ιδρυτικό μανιφέστο και οι βασικές αρχές με τις οποίες συμμετέχει η Κίνηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Τριφυλίας. Εκπρόσωπος της Κίνησης είναι ο αρχιτέκτονας Γιώργος Διαμάντης.

Πληθώρα, λοιπόν, υποψηφιοτήτων και συνωστισμός υποψήφιων σωτήρων στην Τριφυλία! Το μέγα ζήτημα, βεβαίως, είναι (και πάντα αυτό είναι), ιδίως στις προσεχείς εκλογές, να μην ευτελιστεί η κορυφαία θεσμική διαδικασία έκφρασης της λαϊκής ετυμηγορίας!
Ανοιχτό, επίσης, παραμένει, κατά πολλούς στην Τριφυλία, το ενδεχόμενο ηχηρών εκπλήξεων, για άλλους ευχάριστων και για άλλους δυσάρεστων, μέχρι την κατάρτιση, κατάθεση και ανακήρυξη των συνδυασμών. Εκπλήξεις που ενδεχομένως εάν και εφόσον γίνουν, να καταστούν ικανές να αλλάξουν άρδην τους συσχετισμούς δυνάμεων των συνδυασμών και να καθορίσουν ουσιαστικά ή και να προδιαγράψουν την έκβαση των εκλογών και το ίδιο το αποτέλεσμά τους!
Με πληροφορίες απο το άρθρο του Ηλία Γιαννόπουλου απο το «Θάρρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες