7 Φεβρουαρίου 2014

Γαργαλιάνοι -Ρωμανού, Λαγκούβαρδος και άλλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μεσσηνία


Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς και αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νομό μας. Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση:
1.Για τον κόμβο του Αεροδρομίου, έργο προϋπολογισμού 850.000€, έγινε στις 3-2-2014 επαναληπτικός διαγωνισμός ανάδειξης μειοδότη. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Παπαδόπουλος –Χριστοδούλου», με έκπτωση 8,95%. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, καθώς θα συνδυαστεί με μελέτη που αφορά τον πύργο ελέγχου, τον αεροδιάδρομο και το χώρο στάθμευσης, ενώ θα πλαισιωθεί από αποστραγγιστικά έργα, έργα ηλεκτροφωτισμού και διευκόλυνσης της διέλευσης..........

2.Για το δρόμο Γαργαλιάνοι –Ρωμανού, έργο προϋπολογισμού 18.000.000 € που ξεκίνησε από το Γ΄ ΚΠΣ. Έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2009, πράγμα που δε συνέβη λόγω προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις. Η εν λόγω εργολαβία διαλύθηκε. Αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, η επικαιροποιημένη μελέτη του εναπομείναντος έργου προϋπολογισμού 10.000.000 €, αναμένεται να δημοπρατηθεί περίπου σε 2 μήνες και η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει μια ανάσα για την περιοχή, αφού θα διευκολύνει την πρόσβαση και την επισκεψιμότητα.
3. Για τα τρία έργα που έχουν υποβληθεί προς έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
Α) “ΑΝΑΠΛΑΣΗ -ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΚΡΙΤΖΑΛΗ ΣΤΟ ΑΝΩ ΨΑΡΙ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ”π/υ 62.000 €. Το έργο αυτό αποτελεί φόρο τιμής και ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά προς την πατρίδα του ήρωα Γιαννάκη Γκρίτζαλη.
Β) “ΒΕΛΤΙΩΣΗ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ - ΚΑΛΟΓΕΡΕΣΙ” π/υ 100.000,00 €. Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο που στοχεύει στη στήριξη και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και ιδίως των νέων, στους ορεινούς όγκους, καθώς και στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Γ) “ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΙ” π/υ 240.000 €. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί. Παρόλο που οι καθαρισμοί των χειμάρρων δεν είναι στην αρμοδιότητά της, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πήρε την πρωτοβουλία να συνδράμει στο έργο του καθαρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Δήμους, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
4. Όσον αφορά τις κατολισθήσεις στην περιοχή Θουρίας – Άμφειας, στην Τερψιθέα και στην όχθη της Νέδας, λόγω των βροχοπτώσεων του Νοεμβρίου, αποκαταστάθηκαν με κατάλληλα έργα. Επιπλέον έχουν ξεκινήσει άμεσες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από κατολισθήσεις στο Αμπελόφυτο – Χώρα, Αριστομένη – Μηλιώτη, στη γέφυρα του Στρέφι, στο Αβραμιού και στην είσοδο της Πύλου, περιοχή Μηδέν.
5. Όσον αφορά τα έργα στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι κατανοεί την αγωνία και την ανησυχία των επαγγελματιών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μαράθου, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών για την αποκατάσταση της διέλευσης. Υπήρξε μια καθυστέρηση οφειλόμενη στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στην αναγκαία δίμηνη διακοπή τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω τουριστικής κίνησης.
Σημείωσε δε ότι ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία μόνο για τη Δευτέρα 10 -2-2014, προς διευκόλυνση των επισκεπτών λόγω της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, με ευθύνη του αναδόχου, ενώ στη συνέχεια θα κλείσει ξανά για την ολοκλήρωση του έργου. Επιπλέον εντός των ημερών ολοκληρώνεται η επιχωμάτωση, τέλος Φεβρουαρίου η οδοστρωσία, τοποθέτηση στηθαίων και σήμανση, ενώ μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η ασφαλτόστρωση. Το έργο θα παραδοθεί, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων, τέλος Μαρτίου ή και νωρίτερα, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό θα αναβαθμίσει την περιοχή, συμβάλλοντας στην περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη.
 Από Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες