7 Φεβρουαρίου 2014

Στο δρόμο που χάραξαν οι Συνεταιρισμοί της Μεσσηνίας τώρα και αυτοί του Ηρακλείου.

Πρωτοβουλία να δημιουργήσουν το δικό τους φορέα για να κατοχυρώνουν από μόνοι τους και όχι στην Ένωση Ηρακλείου τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) πήραν έξι συνεταιρισμοί, που ζητούν τη στήριξη των αγροτών.
Χρειάζονται μάλιστα περίπου 3.000 υπογραφές δικαιούχων επιδοτήσεων από όλο το νομό Ηρακλείου προκειμένου να μπορέσουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για να πάρουν μέρος στο σχετικό διαγωνισμό ώστε να πιστοποιηθούν.
«Στόχος μας είναι να απεγκλωβιστούμε από την Ένωση Ηρακλείου και να παρέχουμε με δικό μας φορέα τις υπηρεσίες μας στους αγρότες. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Δεν είναι κάτι εύκολο» επεσήμανε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Νιπηδιτού Σάββας Αποστολάκης.
Στο νέο φορέα προγραμματίζουν να συμμετέχουν............
οι συνεταιρισμοί Αμαριανού, Γαρίπας, Καστελλίου, Νιπηδιτού, Παναγιάς και Τυλίσου.

Όπως είναι γνωστό, φέτος ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιεί διαγωνισμό μεταξύ των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναλάβουν το έργο της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων. Μία επιχείρηση για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό και να πιστοποιηθεί χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, το προσωπικό αλλά και τις υπογραφές του 5% των δικαιούχων επιδοτήσεων στο νομό που βρίσκεται. Με λίγα λόγια οι έξι συνεταιρισμοί χρειάζεται να συγκεντρώσουν περίπου 3.000 υπογραφές. Να σημειωθεί ότι οι συνεταιρισμοί αυτοί έχουν αποφασίσει να παραμείνουν αυτόνομοι και να μη συγχωνευθούν με στην Ένωση Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση τους οι συνεταιρισμοί αναφέρουν:

«Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Αμαριανού, Γαρίπας, Καστελλίου, Νιπηδιτού, Παναγίας και Τυλίσου (έχουμε εναρμονιστεί με το νέο νόμο και είμαστε αυτόνομοι) δημιουργήσαμε ένα νέο φορέα προκειμένου να καταθέσουμε φάκελο υποψηφιότητας για να πιστοποιηθούμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020.

Καλούμε όλους τους παραγωγούς του νομού Ηρακλείου που επιθυμούν να εξουσιοδοτήσουν τους παραπάνω συνεταιρισμούς να τους ενεργοποιούν την αίτηση ΟΣΔΕ (επιδότηση) να επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία των συνεταιρισμών για να υπογράψουν εξουσιοδότηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης φακέλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2014.

Στους παραγωγούς που θα ενεργοποιούν τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) στους παραπάνω συνεταιρισμούς δεν θα γίνεται καμία επιπλέον κράτηση από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιδοτήσεων. Το ποσό ενεργοποίησης θα είναι το ελάχιστο μόνο για να καλυφθούν τα έξοδα και θα συμφωνείται πριν την ενεργοποίηση.

Αν και κάποιος άλλος Συνεταιρισμός θέλει να συνεργαστεί μαζί μας παρακαλούμε να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα:

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

Αμαριανό : 6972843077 πρόεδρος Κουρλετάκης Εμμανουήλ

Γαρίπα : 6974482740 πρόεδρος Βασιλάκης Νικόλαος

Καστέλλι : 2891031807 πρόεδρος Χατζάκης Ελευθέριος

Νιπηδιτός: 6944935514 πρόεδρος Αποστολάκης Σάββας

Παναγιά : 2891061318 – 2891061413 πρόεδρος Κριθινάκης Ιωάννης

Τύλισος : 2810831209-6979045662 πρόεδρος Φιολιτάκης Μιχάλης

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών θα λειτουργήσει γραφείο και στο Ηράκλειο: 2810288703 οδός Έβανς Στοά Μουρτζή (ισόγειο) από 09:00 -21:00

Οι συνεταιρισμοί και το γραφείο στο Ηράκλειο θα είναι ανοικτά Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Φεβρουαρίου από 10:00 – 17:00

Για την ενεργοποίηση χρειάζεται ο αριθμός ταυτότητας και το Α.Φ.Μ»
 agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες