24 Ιανουαρίου 2014

Νέα προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό ότι διαθέτει υψηλή θρεπτική αξία, περιέχει λειτουργικά συστατικά και χαρακτηρίζεται από μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Οι θρεπτικές και λειτουργικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και οι θετικές επιδράσεις στην υγεία από την κατανάλωσή του αποδίδονται στην παρουσία διαφόρων συστατικών όπως μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τοκοφερόλες, καροτινοειδή, στερόλες, φαινολικά συστατικά κ.α.
Για τους παραπάνω λόγους διερευνάται η επέκταση της χρήσης του ελαιόλαδου στη βιομηχανία τροφίμων, είτε (α) για υποκατάσταση/αντικατάσταση λιπαρών (ζωικών ή φυτικών) σε διάφορα προϊόντα, είτε (β) για την ανάπτυξη νέων/καινοτομικών προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο..............

Στην περίπτωση υποκατάστασης λιπαρών με ελαιόλαδο τα προϊόντα θα πρέπει να είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα αρχικά, ενώ στην περίπτωση ανάπτυξης νέων προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο θα πρέπει να είναι ασφαλή και να έχουν απήχηση από τον καταναλωτή. Σχετικές μελέτες παρουσιάζονται στη βιβλιογραφία, ενώ μελέτες για καινοτομικά προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο διεξάγονται στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΕΜΠ.
Η συνέχεια ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες