17 Ιανουαρίου 2014

Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος δεν μιλάει ποτέ για το πάθος του.

Τον περασμένο Μάιο, η εφημερίδα «Le Monde» είχε ειδικό αφιέρωμα στον έλληνα παραγωγό Χρήστο Κωνσταντακόπουλο της Faliro House και ο λόγος ήταν η οικονομική συμβολή του για τη δημιουργία της ταινίας του Τζιμ Τζάρμους «Only Lovers Left Alive» που προβλήθηκε εντός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Καννών.
Aνθρωπος χαμηλών τόνων και αφοσιωμένος στην ουσία της δουλειάς του κινηματογραφικού παραγωγού, ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, γιος του θρυλικού εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου (ιδρυτής της Costamare Shipping και ένας από τους σημαντικότερους πλοιοκτήτες containership σε διεθνές επίπεδο), γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και είναι ο μικρότερος τριών αδελφών. ..................

Δεν μιλάει ποτέ για το πάθος του, το σινεμά, επειδή το αγαπά, κάτι που κατάλαβα στο τελευταίο φεστιβάλ Βερολίνου όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά μετά την κοινή συνέντευξη που είχα πάρει από τον Ιθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί στην Μπερλινάλε για την προώθηση της ταινίας «Πριν από τα μεσάνυχτα», χρηματοδοτημένη από τη Faliro House και γυρισμένη στην Ελλάδα.
Τελευταία επιτυχία της εταιρείας (στην οποία το νέο ελληνικό σινεμά οφείλει τα μέγιστα), η «Miss Violence». Είχαν προηγηθεί οι «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (βραβείο γυναικείας ερμηνείας), η «Πρώτη ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη – όλες ταινίες που παίχτηκαν σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.  
πηγή Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες