13 Δεκεμβρίου 2013

Συμπληρωματική απολογία για δύο Γαργαλιανιώτες προσωρινά κρατούμενους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ναρκωτικά

Συμπληρωματική απολογία δίνουν από νωρίς το πρωί στον Ανακριτή Κυπαρισσίας δύο Γαργαλιανιώτες , προσωρινά κρατούμενοι, που κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αγορά, κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών κατ” επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ” εξακολούθηση και παραβάσεις περί ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.Το ρεπορτάζ του «Θ» για την εξάρθρωση της οργάνωσης
Ένας παλιός γνώριμος της Δίωξης Ναρκωτικών, που άφησε εποχή όταν το 2006 συνελήφθη να έχει μετατρέψει το ταβάνι σε εξωκλήσι στη Βάλτα Γαργαλιάνων σε αποξηραντήριο για 46 κιλά χασίς, είναι ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν προχθές από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Η δε Αστυνομία επίσημα αποδίδει σε..................
αυτόν και σε συγκατηγορούμενό του την «ορφανή» χασισοφυτεία με τα 992 δέντρα στην αγροτοδασική περιοχή «Κόκκινα Πατερά» στην Τριφυλία, που είχε εντοπισθεί το Σεπτέμβριο του 2012.
Χθες όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Τέσσερα άτομα από την Πυλία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Πέμπτη, ενώ τα υπόλοιπα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, από την οποία επίσης ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.
Μεταξύ των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν είναι αγορά, κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις περί ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φαίνεται πως είχαν αναπτύξει δίκτυο διανομής στη Μεσσηνία, ενώ υπάρχουν προεκτάσεις και στην Ηλεία. Όπως αποκάλυψε από χθες το «Θάρρος», στην κατοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από την Πυλία βρέθηκε και κατασχέθηκε 1,5 κιλό χασίς, ενώ εκριζώθηκαν 91 δενδρύλλια που καλλιεργούσαν σε σπίτι στην Κορώνη, με τη χρήση τεχνητού φωτός (λάμπες).
Στην εξάρθρωση της οργάνωσης της Πυλίας οδήγησαν οι συνομιλίες μελών της οργάνωσης στην Τριφυλία, την οποία η Αστυνομία παρακολουθούσε και κατέγραφε μήνες τώρα. Όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό δημοσίευμά μας, οι οργανώσεις δρούσαν ανεξάρτητα, αν και ένα μέλος τους είναι κοινό. Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 35 άτομα, ανάμεσά τους και επαγγελματίες των δύο περιοχών.

Στην Τριφυλία
Σε επίσημη ανακοίνωσή της χθες η Αστυνομία ανέφερε ότι το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας, καθώς και στον Πύργο Ηλείας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 μελών των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και άλλους χώρους.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης και Σπάρτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, καθώς και των ΟΠΚΕ Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Σε ό,τι αφορά την εγκληματική οργάνωση στην Τριφυλία, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση με κάθε μέσο προέκυψε ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 7 άτομα, έχοντας διακριτούς ρόλους, ενώ είχε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Τα μέλη της, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και γενικότερα στην ελληνική επικράτεια.
Στις έρευνες σε Γαργαλιάνους, Βάλτα, Μαραθόπολη, Κυπαρισσία, Πύλο και Χώρα, καθώς και στον Πύργο Ηλείας, συνελήφθησαν 6 κάτοικοι των περιοχών, ηλικίας 43, 42, 53, 30, 38 και 35 ετών, καθώς και ένας 22χρονος Αλβανός.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη 19 άτομα που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα.
Όπως, επίσης προέκυψε, δύο από τα μέλη της οργάνωσης, ο 43χρονος και ο 42χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, είχαν συμμετοχή στην καλλιέργεια της μεγάλης χασισοφυτείας με τα 992 δενδρύλλια στην Τριφυλία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν: 195,6 γραμμ. χασίς, 2 φυτά κάνναβης, 4 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα, ένα πιστόλι με αμπούλες και μεταλλικά σφαιρίδια, 3 ζυγαριές ακριβείας, το ποσό των 3.300 ευρώ, 15 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, πλήθος φυσιγγίων και ένα αυτοκίνητο.

Στην Πυλία
Στην Πυλία, ακολούθως, προέκυψε ότι στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τουλάχιστον 5 Έλληνες, ηλικίας 46, 33, 48, 35 και 35 ετών. Τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης, ενώ δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας και σε σπίτια, αποθήκες και καταστήματα των μελών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.455 γραμμάρια χασίς, μικροποσότητα κοκαΐνης, 4.830 ευρώ, 4 ζυγαριές ακριβείας, 13 κροτίδες, 13 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM και ένα φορτηγό αυτοκίνητο.
Ένα από τα συλληφθέντα μέλη, ένας 35χρονος, συμμετείχε ενεργά και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις. Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει, εκτός των συλληφθέντων, 5 ακόμα άτομα.
Σε σπίτι στην Κορώνη, τέλος, βρέθηκε μια πλήρως εξοπλισμένη καλλιέργεια χασίς, η οποία αποτελούνταν από 91 φυτά, μία λάμπα φωτισμού, αυτόματους μετρητές για πότισμα, καθώς και αυτόματα δίκτυα ύδρευσης.
tharrosnews
για την αντιγραφή gargalianoionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες