13 Δεκεμβρίου 2013

Νέα έργα μέσω ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Αλευράς, μεταξύ αυτών και την αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας


Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς αναφέρθηκε στα εξής: Έγινε η έγκριση των όρων διακήρυξης και συγκρότησης της επιτροπής διαγωνισμού δημοπρασίας τριών σημαντικών έργων που έχουν ενταχθεί στο ΔΕΠΙΝ – ΕΣΠΑ.
1) Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που περιλαμβάνει εξωτερικά ιατρεία, διοίκηση νοσοκομείου και Κέντρο Υγείας, προϋπολογισμού 1.250.000 € και θα δημοπρατηθεί στις 7-1-2014.
2) Ισόπεδος κόμβος ..................
Αερολιμένα Καλαμάτας Π.Υ. 850.000 € που δημοπρατείται στις 14-1-2014. Με αυτό το έργο διευθετούνται οι κινήσεις τόσο στην Ε.Ο. Ασπρόχωμα – Μεσσήνη όσο και η πρόσβαση στο αεροδρόμιο. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται 4 οδικά τμήματα (300 μ ένθεν κα ένθεν του κόμβου), μία κυκλική πλατεία με διάμετρο 35 μ, τεχνικά έργα στις τάφρους, αποστραγγιστικά, ηλεκτρομηχανολογικά και έργα σήμανσης.
3) Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου προϋπολογισμού 307.000 € που θα δημοπρατηθεί στις 21-1-2014.
Επίσης έχουν ενταχθεί στο ΔΕΠΙΝ-ΕΣΠΑ τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας για το Αρχοντικό-Αβία –Παλιόχωρα-Κιτριές, προϋπολογισμού 4.920.00 € που θα δημοπρατηθεί τον Φεβρουάριο.
Τέλος σε επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενημερώθηκε ότι βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού για υπογραφή η απόφαση για τον κόμβο στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά.
Στην ουσία πρόκειται για ημικόμβο με έξοδο από το δεξιό κλάδο για Αθήνα – Καλαμάτα και είσοδο από τον αριστερό κλάδο για Καλαμάτα – Αθήνα.
Είναι ένα αρκετά σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση στην ΒΙ.ΠΕ, καθώς και στην Αρχαία Μεσσήνη και θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες