9 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος μισεί τους Έλληνες - Μια Ελβετίδα το εξηγεί στο βιβλίο της με τίτλο "Σκυλάνθρωποι"

Βρήκαμε στο Yahoo την περασμένη εβδομάδα μια ανάρτηση με τίτλο: - Γιατί οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος μισεί τους Έλληνες -. Ένα κείμενο ( επιτηδευμένο;) που μόνο στόχο έχει να χαϊδέψει τα αυτιά των κακόμοιρων Ελλήνων ( κυρίως όμως αυτών που αισθάνονται κακόμοιροι) και να πιστέψουν πως αυτοί δεν έχουν ευθύνη για τίποτα από όλα όσα τους συμβαίνουν, αλλά το ένδοξο παρελθόν τους και η σπουδαιότητα της σκέψης τους, είναι αυτά που προκαλούν το μίσος των ξένων και αφού αυτοί τώρα έχουν το πάνω χέρι, θα τους τιμωρήσουν..............

Αν δεν ήταν αναρτημένη αυτή η είδηση σε μία τόσο μεγάλη ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι μεταφέρει σοβαρές ειδήσεις και επηρεάζει την κοινή γνώμη και ήταν σε κανα συνωμοσιολογικό blog από τα χιλιάδες που έχουν ξεφυτρώσει, δεν θα ασχολούμαστε. Αλλά όταν βλέπεις να ταΐζουν τον Έλληνα με τέτοιες ... αχαρακτήριστες ειδήσεις, προσπαθώντας να χαϊδέψουν το κακομαθημένο παιδί και δεν το μαθαίνουν  ότι πρέπει να σηκωθεί και να καταλάβει οτι ο μεγαλύτερος εχθρός του, είναι ο ίδιος του ο εαυτός, τότε αγανακτούμε.
Δεν θέλουμε άλλη συνωμοσιολογία. Ας ανδρωθούμε σαν λαός και ας βρούμε αξίες που θα μας μάθουν να σκεφτόμαστε και να δουλέψουμε σωστά και τότε όσους εχθρούς εξωτερικούς κι αν έχουμε, δεν θα καταδεχόμαστε να τους αφιερώνουμε ούτε μία ανάρτηση, ούτε μία λέξη, για ενδεχόμενα κόμπλεξ προς το ¨σπουδαίον γένος των Ελλήνων¨.γιατί τότε θα είμαστε Σπουδαίοι.
Η ανάρτηση του Yahoo έχει ως εξής:
Γιατί οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος μισεί τους Έλληνες
Μια Ελβετίδα το εξηγεί στο βιβλίο της με τίτλο "Σκυλάνθρωποι"
Στο γιατί μας συμπεριφέρονται άσχημα οι Ευρωπαίοι και γενικά οι ξένοι θέλησε να απαντήσει μια Ελβετίδα παραθέτοντας τη δική της αφήγηση στο υβριστικό βιβλίο "Σκυλάνθρωποι".
Η Ελβετίδα που θεωρεί τη φυλή των Ελλήνων κυριολεκτικά αφόρητη γι αυτό και τη μισεί δικαιολογεί το μένος λέγοντας πως στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε ψυχικά καταπιεσμένη:
"Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη ανακαλύψει, εξηγήσει, να μην το είχαν τεκμηριώσει, να μην το είχαν τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες. Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της γνώσης και της σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η γνώση του και η σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη σοφία κάποιου Έλληνα φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρο μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων".
Όλη αυτή η ελληνική πραγματικότητα λοιπόν καταστάλαξε στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας ένα φλογερό μίσος για κάθετι ελληνικό και το οποίο θεωρεί πως είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
"Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ' όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!
Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος".
Και κλείνοντας με λίγη ακόμη παράνοια:
"Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες