27 Σεπτεμβρίου 2013

Μόνο 37 καταστήματα ελέχθησαν υγειονομικά καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Μεσσηνία. Φανέλα να αλλάξουν τα παιδιά…

Δηλαδή πόσες μέρες θέλουν για να κάνουν έλεγχο στο κάθε κατάστημα; Ας μη το σχολιάσουμε περαιτέρω και ας διαβάσουμε το δελτίο τύπου της Αντιπεριφέρειας:
Αγορανομικοί και υγειονομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου Τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σε διάφορα καταστήματα στη Μεσσηνία στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Συγκεκριμένα ελέγχθησαν 37 καταστήματα (καφέ – σνακ μπαρ, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ταβέρνες, κρεοπωλεία και αρτοζαχαροπλαστεία και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 16 καταστήματα ως εξής:...............

α) Κατεψυγμένα χοιρινά και μοσχαρίσια κρέατα, τα οποία είχαν καταψυχθεί από ιδιοκτήτες εστιατορίων, χωρίς αντίστοιχη ένδειξη στους τιμοκαταλόγους τους σε 5 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης.
Β) Έλλειψη τιμοκαταλόγων και έλλειψη σήμανσης του ελαίου που χρησιμοποιούσαν εστιατόρια σε 11 καταστήματα στην περιοχή της Μάνης και της Πυλίας.
Για τις παραβάσεις αυτές υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, σύμφωνα με τις διατάξεις του αγορανομικού κώδικα.
Στα υπόλοιπα καταστήματα δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις που να επισύρουν την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς δήλωσε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την προστασία των καταναλωτών και την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες