26 Αυγούστου 2013

Ο δικός μας Γιώργος Ηλιόπουλος, ως διευθύνων σύμβουλος της Agora Group, μιλάει για τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη ΔΕΘ.

Για πρώτη φορά στα 50 περίπου χρόνια της ύπαρξής του το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βικτώριας (HACCI) θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προσκαλεί αυστραλιανές επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή με στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων τόσο στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά.
 Όπως ανέφερε στο «Νέο Κόσμο» ο Γιώργος Ηλιόπουλος, (εγγονός του μπαρμπα Αποστόλη του Αυρηλιώνη) διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας εισαγωγής και διάθεσης τροφίμων Agora Group και σύμβουλος σε θέματα Εμπορίου του HACCI, η παρουσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Βικτώριας στην ΔΕΘ οργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνοαυστραλιανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και ο χώρος που οι δύο οργανισμοί έχουν εξασφαλίσει στην ΔΕΘ μπορεί να στεγάσει έως και 10 επιχειρήσεις....

Οι διοργανωτές της έκθεσης αναμένουν και φέτος μεγάλο αριθμό επισκεπτών, πάνω από 200,000, ενώ στην έκθεση που θα λάβει χώρα από τις 7–15 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 800 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Το φετινό θέμα της ΔΕΘ είναι «Καινοτομία – Τεχνολογία - Ανάπτυξη - Αναγέννηση».
«Έχουμε ήδη ενοικιάσει έναν χώρο 100 τετραγωνικών μέτρων και μπορούμε να στεγάσουμε σ’ αυτόν τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις» είπε ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι το κόστος παρουσίας των αυστραλιανών επιχειρήσεων, στο περίπτερο του HACCI είναι ιδιαίτερα μικρό ενώ τα οφέλη για αυτές πολλά.
«Μπορεί να επικρατεί η άποψη ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα είναι λίγες αυτή τη στιγμή λόγω της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Καταρχήν τον τελευταίο καιρό το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης έχει περάσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες διευκολύνουν τις ξένες επενδύσεις στον ελληνικό χώρο. Σε συζήτηση που είχα προ καιρού με τον αρμόδιους του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με διαβεβαίωσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανοικτή σε επενδυτικές προτάσεις και οι αυστραλιανές επιχειρήσεις θεωρούνται από τις πλέον αξιόπιστες στην Ελλάδα. Επίσης, η ΔΕΘ θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης και όπως είναι πλέον επιβεβαιωμένο το 30% των επισκεπτών της ΔΕΘ προέρχεται από άλλες ευρωπαϊκές και γειτονικές προς την Ελλάδα χώρες» είπε ο κ. Ηλιόπουλος αναφερόμενος στις εμπορικές προοπτικές που μπορεί η ΔΕΘ να δημιουργήσει για τις αυστραλιανές επιχειρήσεις.
 «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ»
Η πρόσκληση HACCI προς αυστραλιανές επιχειρήσεις εκδόθηκε πριν από 10 περίπου μέρες και η αισιοδοξία του κ. Ηλιόπουλου είναι εμφανής.
Όπως μας είπε μέχρι στιγμής δύο αυστραλιανές εταιρίες οι Cochlear, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ακουστικών βαρηκοΐας και η μεταφορική εταιρία ΙΤΜ Freight θα συμμετάσχουν ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δείξει και η αυστραλιανή πολυεθνική εταιρία Gloria Jeans που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, αλλά και η υποδηματοποιία  UGG Australia, της οποίας οι μπότες εξάγονται και στην Ελλάδα.
Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε μάλιστα ότι η UGG Australia, μελετά ακόμα και την προοπτική για δημιουργία κατασκευαστικής μονάδας στην Ελλάδα. «Σε συζητήσεις που είχα με διευθυντικά στελέχη της UGG Australia, άφησαν αν εννοηθεί ότι λόγω της αύξησης των φόρων στην Κίνα, το υψηλό κόστος παραγωγής στην Αυστραλία, η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει εργοστάσια σε άλλες χώρες. Μία εξ’ αυτών είναι και η Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.
Εν τω μεταξύ, αυξημένο είναι και το ενδιαφέρον των ομογενειακών επιχειρήσεων. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην Moke Australia, εταιρία εμπορίας των οχημάτων Moke, κινεζικής κατασκευής την αντιπροσωπεία των οποίων στην Αυστραλία έχει ομογενής.
«Πιστεύω ότι εντός των επομένων ημερών οι θέσεις θα καλυφθούν» είπε ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι τόσο το HACCI όσο και το Ελληνοαυστραλιανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο ελπίζουν ότι η φετινή συμμετοχή των αυστραλιανών επιχειρήσεων θα αποτελέσει την απαρχή μίας ουσιαστικότερης και δυναμικότερης εμπορικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και η παρουσία των Αυστραλιανών επιχειρήσεων στην ΔΕΘ θα γίνει θεσμός.
 Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
πηγή 

1 σχόλιο:

  1. EINAI MEGALH TIMH GIA THN OIKOGENEIA MAS ALLA K GIA MENA PROSWPIKA POY O GIWRGOS, GNWSTOS SE OLOYS TOYS PYRGIWTES,WS O GIOS THS KIKHS KORHS TOY APOSTOLH TOY AYRHLIWNH THA EKPROSWPISEI STHN ELLADA STHN DIETHNH EKTHESH THESALONIKHS TIS AUSTRALIANES EPIXEIRHSEIS.EINAI ENTONO TO ELLHNIKO STOIXEIO K H AGAPH TOY GIWRGOY K TOY ADELFOY TOY TOY APOSTOLH GIA THN ELLADA THA ELEGA EINAI STO DNA TOYS.TOY EYXOMAI KALH EPITYXIA SE AYTH TOY THN PROSPATHIA K MAZI ME MAS TON KAMARWNOYN.O PATERAS TOY APO PSILA K OI SYGENEIS TOY APO THN GENETEIRA TOY PATERA TOY TO MHLIWTH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες