31 Μαΐου 2013

Παράδειγμα προς μίμηση!!!

 
Αυτός εδώ ο ιστότοπος αποφεύγει να διαφημίζει καταστήματα και επιχειρήσεις, όταν όμως πρόκειται για περιπτώσεις που προάγουν τα προϊόντα του τόπου μας, κάνουμε εξαιρέσεις και το "παράθυρο" μας θα είναι πάντα ανοιχτό γιατί τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται. Και γιατί πως να το κάνουνε: σε ένα νομό όπως η Μεσσηνία που κολυμπάει στο λάδι και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή του, το ευλογημένο αγουρέλαιο, πιάνεται η ψυχή σου όταν πηγαίνεις κάπου να φας και σε χτυπάει η μπόχα του τηγανητού σπορέλαιου. Οπότε χαίρεσαι διπλά όταν βρεθείς σε έναν χώρο εστίασης που χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο ελαιόλαδο. Όχι μόνο στα μαγειρευτά και στις σαλάτες αλλά και στο τηγάνι. Όπως συμβαίνει στο Μουζάκι εκεί στους πρόποδες της καταπράσινης Αγυιάς όπου ένα

 ζευγάρι με όρεξη και μεράκι, ο Λάκης Σταυρόπουλος και η Νία Χριστοπούλου έχουν στήσει στην πλατεία του χωριού ένα πανέμορφο μαγαζί: την ταβέρνα "Το Εξοχικόν".
 
 
Και εκεί εκτός από τα νοστιμότατα φαγητά και τα πολύ καλά ψητά κρέατα θα έχετε την τύχη να γευθείτε εξαίρετες τηγανιτές πατάτες με ελαιόλαδο καθαρισμένες και κομμένες στο χέρι όπως της φτιάχνει η μάνα σας και όπως τις έφτιαχνε και η γιαγιά σας. Και όλα αυτά, συνοδευόμενα από τα ντόπια κρασιά μας, θα τα βρείτε σε πολύ μα πάρα πολύ χαμηλές τιμές.
 

Σε ένα περιβάλλον καθαρό και υψηλής αισθητικής διακόσμησης οι ευγενέστατοι οικοδεσπότες θα σας εξυπηρετήσουν με το χαμόγελο και την καλή διάθεση. Και αυτό είναι και το ζητούμενο σήμερα που ο κόσμος έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ σε τέτοια πράγματα.


Μπροστά στη αυλή με τα δέντρα και το πηγάδι σας περιμένει η δροσιά ακόμη και στον καύσωνα. Και μια ζακετούλα πρέπει πάντα να κρατάτε μαζί σας όταν πηγαίνετε στο Μουζάκι. Γιατί το υψόμετρο και η θέση του δημιουργούν ένα μικροκλίμα 5-6 βαθμούς χαμηλότερης θερμοκρασίας από το Μάραθο και τη Γιάλοβα.

Σημείωση: μακάρι να φτιάχνονται και άλλα τέτοια μαγαζιά να έχουμε να γράφουμε!





 

4 σχόλια:

  1. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουν. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Καλκαβούρα εδώ.
    Γειά σας!

    Ήθελα να αφήσω εδώ ένα σχόλιο-προσφορά, για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται, σχετικά με το Λάδι μας και τα προιόντα του χωριού μας.

    Συζητούσαμε μιά μέρα με τον μέλλοντα κουμπάρο μου, Γεράσιμο Χανδάκια, για τα οικονομικά μας, κι εν όψει του προκειμένου γάμου των παιδιών σκεφτήκαμε πως ίσως να ενδιαφέρει κάποιους από εσάς αυτή εδώ η προσφορά.

    Ο Μάκης εργάζεται και συμμετέχει κι ο ίδιος σε μιά εταιρία Μεταφορών-Μετακομίσεων εδώ στην Αθήνα με συχνά ταξίδια σε Καλαμάτα και Πύργο Ηλείας.

    Άν κάποιοι από εσάς ενδιαφέρεστε για τη σίγουρη και έγκαιρη μεταφορά και παράδοση ελαιολάδου, προιόντων και άλλων ειδών φυσικά, παρακαλούμε διαδόστε ο ένας με τον άλλον και επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6944251657 (Μάκης).

    Στο e-mail μου: katerinakalkavoura@gmail.com .

    Πιστεύουμε πως όταν προσπαθούμε όλοι μαζί, δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάμε κι εμπιστευόμεστε, ακόμα κι άν η εποχή μας μάς περιορίζει, όλοι έχουμε να οφεληθούμε από αυτό.

    Ευελπιστούμε και αναμένουμε για την ανταπόκρισή σας στην έκκλησή μας!

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

    Κατερίνα, Μάκης, Σταυρούλα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κύριε Δημήτρη.Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να υποστηρίξω τα προιόντα που μας δίνει απολόχερα η Μεσσηνιακή γη. Θα μπορούσα να μιλώ ατελείωτες ώρες, όσο για το λάδι με της ευεργητικές του ιδιότητες, όσο για τα Μεσσηνιακά κρασιά που μεγαλώνοντας σε άριστες κληματολογικές συνθήκες μας δίνουν μια εξαιρετική ποιότητα. Για το μέλι, το ξύδι,το βαλσάμικο, τη μεγάλη ποικιλία φρούτων, κηπευτικών,για τη σταφίδα που ήταν είδη διαδεδομένη από τα ομηρικά χρόνια, τα αρωματικά φυτά, τα βότανα,όλα αυτά χρεισιμοποιώντας τα με απλό τρόπο μας εξασφαλίζουν μια πάρα πολύ καλή ποιότητα στα φαγητά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες