24 Απριλίου 2013

Ιωάννα Γύφτου Μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου Γαργαλιάνων: Κάποιοι Ελληνες αντιδρούν. Ομως αντιδρούν λανθασμένα, ανοργάνωτα, με μίσος, με οργή.

Είμαι Έλληνας! Δεν θα ανεχτώ αυτήν την ντροπή που γίνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας! Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, δεν είναι τίποτα, παρά μόνο στρατιωτάκια που υπηρετούν Αμερική- Γερμανία. Οι διαταγές τους είναι να βγάλουν μνημόνια, να τρώνε χρήματα με είκοσι μασέλες ο καθένας και να βγάζουν λόγους με ανούσια και περιττά λόγια. Μας έχουν γονατίσει και μας τρώνε έναν-έναν, δίχως έλεος, χωρίς να λυπούνται ούτε τα βρέφη. Κάποιοι Έλληνες αντιδρούν. Όμως
αντιδρούν λανθασμένα, ανοργάνωτα, με μίσος, με οργή. Ορισμένοι λειτουργούν αναρχικά, προσπαθώντας να ρίξουν το καθεστώς, άλλοι διαμαρτυρόμενοι χωρίς αποτέλεσμα. Όμως το χειρότερο είναι να μένεις άπραγος, πιστεύοντας πως η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία, χωρίς να σκέφτονται το μετά............

Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί μας δείχνουν αδιαφορία ως προς την τύχη της Ελλάδας και την δική μας.
Σκεφτείτε Έλληνες! Η ιστορία επαναλαμβάνεται χωρίς να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Η ανεργία μάς τσακίζει, οι πολιτικοί μάς ρουφούν το αίμα, οι ξένοι μάς κοροϊδεύουν, η εφορία μάς πιέζει. Πείτε όχι σε όλα αυτά, γιατί είμαστε παιδιά του Μεταξά. Οι Έλληνες πάντα νικούν, στις Θερμοπύλες με τον Λεωνίδα και τους 300, το 1821, το 1940 με τον Μεταξά και τους Έλληνες (“Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες’’ - Ουίνστον Τσόρτσιλ), το 1973 με τους φοιτητές, ακόμα και το 2004, οι Ολυμπιακοί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου με τον Καραγκούνη! Να είστε περήφανοι για το έθνος μας και να κάνετε το καλύτερο κάθε μέρα. Τέλος να έχουμε ακόμα πίστη στο Θεό, να προστατεύουμε την Κύπρο μας! Ζήτω οι Έλληνες! Ζήτω η Ελλαδάρα μας!
Ιωάννα Γύφτου
Μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου Γαργαλιάνων
Επιστολή στην Εφημερίδα Ελευθερία 
Σ.σ. Μπορεί κάποιοι να συμφωνούν, με τα γραφόμενα της μαθήτριας, κάποιοι άλλοι όχι. Η στάση μίας μαθήτριας δευτέρας Γυμνασίου να προβληματίζεται για τη οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και να τη διατυπώνει με τόσο σοβαρό τρόπο αξίζει, αν μη τι άλλο, επιβράβευση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες