1 Μαρτίου 2013

Στα 2,70 ευρώ η τιμή του ελαιόλαδου και στα 3,39 στην Ισπανία!!!

Στα 2,70 ευρώ το κιλό φτάνει αυτή την περίοδο η τιμή του ελαιόλαδου στη Μεσσηνία. Αυτό ανέφερε στην "Ε" ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών "Νηλέας" Γιώργος Κόκκινος. Το προηγούμενο διάστημα η τιμή είχε πέσει στα 2,60 ευρώ, αλλά τις τελευταίες μέρες "ξανατσίμπησε".
"Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το λάδι κράτησε και δεν είχαμε πτώση κάτω από τα 2,5 ευρώ", επεσήμανε ο κ. Κόκκινος. Ανέφερε πως έχουν φύγει αρκετά λάδια, γιατί ο κόσμος είχε ανάγκες και ήταν σχετικά καλή η τιμή (έφτασε τα 2,80 ευρώ) και παρατήρησε ότι τα καλά λάδια τα πήραν οι Ιταλοί. Εκτίμησε ωστόσο...................
ότι υπάρχουν ακόμα λάδια και μάλιστα καλά, στο νομό.
«Στα 3,39 ευρώ το κιλό εκτοξεύτηκε η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία για οξύτητα 0,3 βαθμών και στα 2,891 ευρώ το κιλό στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρου στη Σητεία. Η τιμή που διαμορφώθηκε στην ισπανική αγορά ελαιολάδου, τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, και η τιμή των 2,90 ευρώ που διαμορφώθηκε με δημοπρασία στη Ζάκρο Σητείας, έρχεται να διαψεύσει τα σενάρια για επερχόμενη πτώση των τιμών ελαιολάδου» έγραφε χθες το paseges.gr.
Για να δούμε…
 Πληροφορίες απο Ελευθερία και Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες