21 Φεβρουαρίου 2013

Κινδύνεψαν οδηγοί στο γεφύρι του Λαγκούβαρδου...

Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν την Τρίτη το μεσημέρι στο πλημμυρισμένο γεφύρι στο Λαγκούβαρδο στο δρόμο Φιλιατρών – Μαραθούπολης. Ακριβώς πάνω στο γεφύρι που είχεκαλυφτεί από νερά, ξέμεινε ένα μικρό κλειστό φορτηγάκι, όταν ο οδηγός του, που δεν ήταν από την περιοχή και δεν γνώριζε την κατάσταση του σημείου, προσπάθησε να το περάσει, με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή του οχήματος, ενώ ήταν πάνω στο γεφύρι και με το νερό να φτάνει σε ύψος το πάνω μέρος της ρόδας του οχήματος.
 Εν μέσω των ορμητικών νερών και με άμεσο κίνδυνο να παρασυρθεί το όχημα, ο οδηγός του μη μπορώντας να βγει από αυτό, ζήτησε από οδηγό άλλου οχήματος που ακολουθούσε, να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία και έσπευσε στο σημείο. Παράλληλα..........................
με το τρακτέρ του ένας κάτοικος της περιοχής προσφέρθηκε να βοηθήσει και έτσι δένοντας το ακινητοποιημένο όχημα κατάφερε να το βγάλει στην άκρη και να μην υπάρξουν χειρότερα.
Πάντως από ό,τι πληροφορηθήκαμε, το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μοναδικό την Τρίτη, καθώς ένα ακόμη ΙΧ όχημα που πέρασε πάνω από το πλημμυρισμένο γεφύρι, κινδύνεψε άμεσα να παρασυρθεί από το νερό, αφού η οδηγός του δεν εκτίμησε σωστά το βάθος και την ορμή του νερού.
Ατομα που ήταν παρόντα στα συμβάντα αυτά, μας μετέφεραν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στο γεφύρι του Λαγκούβαρδου, το οποίο σε κάθε έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζει και εγκυμονεί κινδύνους.  Μας μίλησαν επίσης για αδράνεια της Πολιτείας που τόσα χρόνια δεν φροντίζει να κάνει κάτι, αλλά και για τον μη καθαρισμό του, όπως και για την ασυνειδησία αρκετών που πετάνε μέσα σε αυτό ό,τι σκουπίδια έχουν χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.
Απαντήσεις για το γεφύρι του Λαγκούβαρδου ζητεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας.
Σε επιστολή του προς την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σήμερα (σ.σ. Τρίτη) κινδύνευσαν να πνιγούν για άλλη μια φορά άνθρωποι στο περιβόητο πέρασμα στο Λαγκούβαρδο. Δύο φορές κόπηκε ο δρόμος εξαιτίας της απότομης βροχής. Τι περιμένετε κύριοι υπεύθυνοι για να αρχίσετε τις εργασίες;
Αν κατοικούσε κάπου εκεί κοντά κάποιος "επίσημος", το γεφύρι θα είχε γίνει πριν πολλά χρόνια.
Στα τελευταία 30 χρόνια έχουν χάσει την ζωή τους εκεί 17 άνθρωποι. Πού πρέπει να φτάσει αυτός ο αριθμός για να συγκινηθείτε κύριοι υπεύθυνοι;
Ζητώ σαν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών μια σαφή απάντηση για το πότε θα αρχίσει το έργο. Αν είναι να μου πείτε το γνωστό "θα" των πολιτικών, παρακαλώ να το κρατήσετε για τον εαυτό σας".
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες