5 Ιανουαρίου 2013

Η Μελισσοκομία

Μελισσοκομία είναι μία τέχνη που ο άνθρωπος την ανακάλυψε πριν χιλιάδες χρόνια όταν παρατήρησε ότι οι μέλισσες έχουν τη συνήθεια να εισχωρούν μέσα σε μεγάλες τρύπες δέντρων για να δημιουργήσουν το μέλι. Έτσι ο άνθρωπος σκέφτηκε κάποια στιγμή να συγκεντρώσει τις μέλισσες σε συγκεκριμένους χώρους για να παράγεται το μέλι σε μεγαλύτερες ποσότητες και με μεγαλύτερη απόδοση. 
Η Μελισσοκομία στην Ελλάδα
Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε η λεγόμενη Μελισσοκομία και στην Ελλάδα η Μελισσοκομία βρίσκεται σε μεγάλα παραγωγικά.......................
επίπεδα διότι η Ελληνική φύση έχει άφθονες μέλισσες. Όμως παρόλα αυτά η Μελισσοκομία στην Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή, διότι η διαδικασία γίνεται ακόμη με τις παλιές μεθόδους ενώ σε άλλες χώρες γίνεται εφαρμογή πιο σύγχρονων μεθόδων με αποτέλεσμα να παράγονται ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες μελιού.
Βέβαια το Ελληνικό μέλι φημίζεται για τη πολύ υψηλή ποιότητά του και για αυτό το λόγω είναι γνωστό και εκτός Ελλάδος, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερες ενέργειες για να παράγονται ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες Ελληνικού μελιού.
πηγή:  ecotimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες