18 Ιανουαρίου 2013

Φλερτάρει με τα 3 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου

Με συγκρατημένη αισιοδοξία μπορούν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι παραγωγοί, όσον αφορά την πορεία των τιμών του ελαιολάδου. Το ΠΟΠ της Καλαμάτας φλερτάρει με τιμή πάνω από τα 3 ευρώ, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και τις υπόλοιπες πράξεις που καταγράφηκαν τελευταία στην περιοχή μας από συνεταιρισμούς. Οι Γαργαλιάνοι κινούνται στο 2,75 ευρώ το κιλό, τα 2,80 ”βάση” έβαλε ο Α.Σ. Κορυφασίου και η άνοδος αυτή κοντά στο 2,90 καταγράφεται και στις τιμές που ”έκλεισαν” και από τις Ομάδες Παραγωγών, όπως ο ”Νηλέας”. 
Το… χρηματιστήριο του ”χρυσού” της Μεσσηνίας δείχνει ανοδικές τάσεις (και λόγω της ισπανικής κατάστασης), με την..................... πεποίθηση όπως σημειώθηκε από αρκετούς εκπροσώπους του χώρου που έδωσαν το παρών στην συζήτηση που έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST , να είναι πως υπάρχει η προοπτική της διατήρησής του σε μια καλή τμή και για τη νέα περίοδο. Λίγοι πάντως μπορούν να πουν στους παραγωγούς το τί να κάνουν, πάντως, η βιασύνη δεν είναι καλή (πολλοί πούλησαν το προϊόν τους σε χαμηλές τιμές), ενώ η προώθηση ποσοστήτων σταδιακά μοιάζει… με καλή επιλογή.
Στο δελτίο ειδήσεων μίλησαν οι Μ. Αντωνόπουλος (Πρόεδρος Α.Σ. Καλαμάτας), Π. Παγάνης (πρώην μέλος ΕΑΣ Μεσσηνίας), Λ. Σύρνος (Πρόεδρος Α.Σ. Κορυφασίου) και Γ. Κόκκινος (Πρόεδρος Ο.Π. ”Νηλέας”). Ερώτημα παραμένει γιατί η ”νέα” ΕΑΣ Μεσσηνίας δίνει τιμή βάσης τα 2,6 ευρώ το κιλό, δηλαδή πολύ μικρότερη από την αγορά, και με τρίμηνη επιταγή..
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες