29 Νοεμβρίου 2012

Ο κόσμος πρέπει να είναι συγκρατημένος και να μην πουλάει ελαιόλαδο αυτή την εποχή.

Από 2,20 έως 2,30 ευρώ το κιλό κυμαίνονται οι τιμές του ελαιόλαδου αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία, ενώ 2,40 δίνονται για το κορυφαίο ποιοτικό προϊόν -που δεν είναι πολύ για την ώρα- ή το ΠΟΠ.  
Όσο για την τιμή των 2,50 ευρώ που όρισε η Ένωση, αυτή είναι με 3μηνη επιταγή. Η κατάσταση προκαλεί έντονη ανησυχία στους παραγωγούς, καθώς βλέπουν να μην επαληθεύονται οι προσδοκίες τους για υψηλότερες τιμές φέτος και να δέχονται πιέσεις για χαμηλότερες.
 

Τυποποιητές και εξαγωγείς της Μεσσηνίας επισημαίνουν την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης, που δεν επιτρέπει την αναμονή ή την εφαρμογή στρατηγικής για την επίτευξη καλύτερων τιμών. Και παρατηρούν πως.................
δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για το επόμενο διάστημα.
 Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο πρόεδρος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Τάσος Προσηλιακός παρατήρησε: «Στην περιοχή εδώ είμαστε περίπου στο 30% της συγκομιδής. Το μάζεμα είναι εντατικό, η ποιότητα πολύ καλή, αλλά δυστυχώς οι τιμές δεν πάνε καλά και σίγουρα δεν είναι οι αναμενόμενες. Το λάδι βρίσκεται στα 2,30 ευρώ το κιλό, αλλά για αύριο δεν ξέρουμε τι θα γίνει και αν θα υπάρχει αυτή η τιμή. Κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την αγορά. Ο κόσμος πρέπει να είναι συγκρατημένος, να μην πουλάει το λάδι την εποχή αυτή που υπάρχει πίεση στις τιμές και είμαστε σε φουλ παραγωγή. Φυσικά είναι και θέμα "παιχνιδιών" που παίζονται κάθε φορά γύρω από το λάδι. Το σημαντικό είναι όσοι αντέχουν να μην πουλάνε. Αν πάει στα 2,25 και 2,20... είναι πάτος για το λάδι».
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες