10 Νοεμβρίου 2012

Τέρμα στις κοινές λάμπες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) από το 2009 σταδιακά ξεκίνησε τη μείωση στο εμπόριο των κοινών λαμπτήρων και πλέον από τη 1η Σεπτεμβρίου φέτος σταμάτησε η διακίνηση όλων των κοινών λαμπτήρων στην Ευρωπαϊκή αγορά. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, οι Φιλιππίνες, η Αυστραλία, η Ινδία αλλά και η Βραζιλία ήδη η νομοθεσία της απαγόρευσης των κοινών λαμπτήρων είτε ήδη εφαρμόζεται με την επιβολή πολύ αυστηρών ποινών για όσους παραβαίνουν τη νομοθεσία, είτε επρόκειτο να ισχύσει στο κοντινό μέλλον η νομοθεσία για την απαγόρευση.
Το είδος λαμπτήρων που προωθείται σε αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων είναι οι λάμπες αλογόνου, φθορισμού ή διόδου εκπομπής φωτός και στα Αγγλικά Light Emitting Diode (LED). Οι λαμπτήρες LED θεωρούνται οι πιο κατάλληλοι διότι έχουν πολύ...................
μεγάλη διάρκεια ζωής, καταναλώνουν μόλις το 10% του ρεύματος από το ρεύμα που καταναλώνουν οι κοινές λάμπες και ταυτόχρονα δε μολύνουν το περιβάλλον.
 Λαμπτήρας LED
Βέβαια είναι για την ώρα αρκετά πιο ακριβοί από άλλα είδη λαμπτήρων διότι ο κάθε λαμπτήρας LED κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ αλλά προβλέπεται ότι η τιμή τους θα μειωθεί στο προσεχές μέλλον. Οι λαμπτήρες LED χρησιμοποιούνταν αρχικά σε τηλεοράσεις, σε αυτοκίνητα, σε κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε παιχνίδια. Όμως επειδή η απόδοση τους είναι πραγματικά εξαιρετική αποφασίστηκε από τις μεγάλες βιομηχανίες να προωθηθούν και στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες