7 Νοεμβρίου 2012

Λίστες διασημοτήτων, λίστες ειδώλων, λίστες ασυγχώρητων

Η λίστα Λαγκάρντ, που τόσοι θέλησαν να θάψουν και άλλοι να ξεχάσουν, αποκαλύφθηκε με τρόπο εκκωφαντικό. Αν και λειψή, χωρίς τα ποσά και τις κινήσεις των λογαριασμών, σόκαρε τον ελληνικό λαό και επέτεινε τόσο την αμφισβήτηση, όσο και την καχυποψία για όσα μας συμβαίνουν και πρόκειται να μας συμβούν. Ίσως γιατί απλούστατα................
επιβεβαίωσε τα προφανή και πανθομολογούμενα. Ότι δηλαδή η ''καλή κοινωνία'' ή καλύτερα ο κόσμος της οικονομικής, πολιτικής, μιντιακής εξουσίας και μαζί τους οι συνδεόμενοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και άλλοι εμπορευόμενοι, ασκούμενοι στο σώμα της χώρας τα οικονόμησαν για τα καλά και ότι στην πρώτη στροφή έσπευσαν να τα βγάλουν στο εξωτερικό, για να ασφαλίσουν τα νόμιμα ή παράνομα κέρδη τους.
Το δυστύχημα μάλιστα είναι ότι το παραπάνω συμπέρασμα είναι αποτέλεσμα μιας και μόνης λίστας, από ένα υποκατάστημα της συγκεκριμένης Τράπεζας στη Γενεύη. Φαντασθείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα αν αντίστοιχες λίστες δώσουν στις ελληνικές αρχές εκατοντάδες υποκαταστήματα των περίπου σαράντα Τραπεζών που λειτουργούν στην Ελβετία; Για να μην αναφερθούμε σε Τράπεζες άλλων χωρών, όπου οι Έλληνες εισοδηματίες, παραοικονομούντες ή μη, ασφαλίζουν τα νόμιμα ή παράνομα κέρδη τους.
Κακά τα ψέματα η Ελλάδα είναι μια πτωχευμένη χώρα, την οποία λεηλάτησαν οι θεωρούμενοι ''επιφανέστεροι'' ή καλύτερα οι ''γνωστότεροι'', οι διασημότεροι των πολιτών της. Αυτό προκύπτει
δυστυχώς. Η χώρα είναι θύμα της απληστίας των διασημοτήτων της.Την κατάκλεψαν με άλλα λόγια τα είδωλά της. Η Ελλάδα πληγώθηκε από τα θεωρούμενα καλύτερα παιδιά της.
Γι' αυτό και το αδίκημα είναι ασυγχώρητο και το σύστημα εξουσίας που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια μη υπερασπίσιμο.Το μόνο που έχει να κάνει σε τούτη τη φάση είναι να εξασφαλίσει θυσιαζόμενο τη διάσωση της χώρας και αμέσως μετά να δρομολογήσει τις διαδικασίες μιας μεγάλης αλλαγής, ανασύστασης και ανασυγκρότησης των πάντων.
Είναι η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει πλέον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες