2 Ιουλίου 2012

Καμαρώνει το Μουζάκι και όλη η Τριφυλία!!!!

H Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου κατάγεται από το Μουζάκι Τριφυλίας. Η Ελληνίδα επιστήμονας του Queen Mary University του Λονδίνου έλαβε το τίτλο του «Κορυφαίου Νέου Ερευνητή» σε ένα πρόσφατο διεθνές συνέδριο για τη μελέτη λιπαρών οξέων και λιπιδίων.
Η Δρ Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου, με επιβλέποντες καθηγητές κατά διδακτορική της διατριβή τον Professor Eric Kenneth Parkinson και την Professor Adina Michael-Titus, απέσπασε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο για την έρευνά της σχετικά με τα αντικαρκινικά ωμέγα-3 πολυακόρεστα ............................
λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας.
Το βραβείο δόθηκε σε αυτήν στο 10ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μελέτη των λιπαρών οξέων και λιπιδίων στο Βανκούβερ του Καναδά στις 29 Μαΐου 2012.
Η έρευνα της Δρ Νικολακοπούλου έδειξε ότι τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που περιέχονται στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός και η πέστροφα, εμποδίζουν επιλεκτικά την ανάπτυξη του καρκίνου πρώιμου και προχωρημένου σταδίου και προσδιόρισε ένα μοριακό δείκτη αυτής της διαδικασίας.
Ο Δρ Νικολακοπούλου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που έχω λάβει αυτό το βραβείο για την έρευνά μου. Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει σημαντική ελπίδα στη χρήση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος και του στόματος. "
Ο καθηγητής Parkinson, από το Κέντρο Κλινικών και Διαγνωστικών Επιστημών στόματος του Ινστιτούτου Οδοντιατρικής του Queen Mary University, δήλωσε οτι τα αποτελέσματα της έρευνάς της "μπορούν να βοηθήσουν την παρακολούθηση κλινικών δοκιμών που βασίζονται στην χρήση των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και επίσης να βοηθήσουν στον εντοπισμό συναφών, αλλά πιο αποτελεσματικών, αντικαρκινικών μορίων ".
"Οι παρατηρήσεις της έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε μια νέα προσέγγιση για την πρόληψη και τη θεραπεία κατά του καρκίνου, ιδίως του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου. Αξίζει πραγματικά αυτό το βραβείο. "
moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες