30 Μαΐου 2012

Πως να αποφεύγετε τις αλλεργίες...

Οι εποχιακές αλλεργίες, οφείλονται σε μια ποικιλία αλλεργιογόνων, όπως η γύρη των δέντρων και των λουλουδιών, τα αγριόχορτα ή το γρασίδι και τα σπόρια των μυκήτων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και μεταφέρονται εύκολα με τον αέρα. Πώς λοιπόν η  κατάλληλη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη ή ανακούφιση των συμπτωμάτων;
Στην ουσία οι τροφές δεν εξαλείφουν την αλλεργία, αλλά κάποια από τα θρεπτικά συστατικά τους συμβάλλουν στην μείωση της παραγωγής ισταμίνης (εκλύεται κατά την αλλεργική αντίδραση), μειώνοντας άμεσα πιθανές αλλεργίες, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανακούφιση των αλλεργικών.............
συμπτωμάτων και την πρόληψη φλεγμονωδών αντιδράσεων. Παρέχουν ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με τα αντισταμινικά φάρμακα.
Ποια λοιπόν είναι αυτά τα θρεπτικά συστατικά:
  Βιταμίνη C (εσπεριδοειδή)
  Βιοφλαβονοειδή (Κουερσιτίνη σίκαλη, κόκκινα σταφύλια, φλούδα μήλων, πράσινο τσάι)
  Βιταμίνες A και Ε (Καρότο, συκώτι, κρόκος αυγού, ελαιόλαδο, αβοκάντο, σπαράγγια)
  Ψευδάργυρος (θαλασσινά, πουλερικά, αμύγδαλα, γιαούρτι, ηλιόσποροι)
  Ένζυμα (Παπαϊνη στην παπάγια, βρωμελαϊνη στον ανανά)
  Σκόρδο, όσο πιο φρέσκο γίνεται
  Πιπέρι καγιέν
  Πράσινο τσάι
  Σελήνιο (θαλασσινά, ξηροί καρποί, σιτάρι)
  Γλυκόριζα (σε σκεύασμα)
  Χαλκός (ψάρια, θαλασσινά, φασόλια, μανιτάρια)
  Βιταμίνη Β15 (δημητριακά, πυρήνας βερίκοκων)

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν υπάρχει κάποια τροφική αλλεργία στα παραπάνω συστατικά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ενταχθούν για την πρόληψη ή ανακούφιση των εποχιακών αλλεργιών.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από την φαγούρα στα μάτια, τον κνησμώδη λαιμό, τον βήχα και το φτέρνισμα που σχετίζονται με το άσθμα και τις εποχιακές αλλεργίες. Όμως μην «σας βάζουν κάτω», γιατί η διατροφή μπορεί να είναι σύμμαχός σας στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες