20 Νοεμβρίου 2011

Το γινάτι των Γερμανών για την υπογραφή και η δική μας κακομοιριά!!!Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή η επιμονή των Γερμανών για την υπογραφή των πολιτικών αρχηγών -μιας και ο Γιούνγκερ είπε ότι καλύπτεται από την υπογραφή του Παπαδήμου ενώ ο Σαρκοζί δεν έχει μιλήσει επί του θέματος- δείχνει αν μη τι άλλο ότι πρόκειται για ένα γινάτι που αποβλέπει σε μια περαιτέρω τιμωρία και ταπείνωση μας. Και ότι εντάσσεται σε αυτό το είδος της τιμωρίας που όπως διαρκώς τονίζει η κ. Μέρκελ πρέπει να θεσπιστεί για τις άτακτες δημοσιονομικά χώρες του γιουρογκρούπ. Αποτελεί μια ιταμή καταπάτηση των κανόνων δικαίου που διέπουν τις διακρατικές ή όποιες άλλες σχέσεις βασίζονται σε αποφάσεις εθνικών κοινοβουλίων. Αυτό που έγινε στην περίπτωση της Πορτογαλίας και Ιρλανδίας είναι τελείως διαφορετικό πράγμα γιατί εκεί οι υπογραφές ζητήθηκαν σε προεκλογική περίοδο με κλειστή τη βουλή. Εδώ υπάρχει κοινοβούλιο εκλεγμένο που ψηφίζει νόμους και όπως γίνεται πάντα εδώ και αιώνες οι νόμοι αυτοί δεσμεύουν το κράτος γιατί η κρατική οντότητα είναι συνεχής και αδιάλειπτη.
Το χειρότερο όμως είναι αυτή η ψοφοδεής αντιμετώπιση του θέματος από τα μίντια που λένε όλοι "να υπογράψουμε να πάρουμε τα λεφτά!" ακόμη και ο ευτραφής αρχηγός του Λάος που προχτές από το βήμα της βουλής μιλούσε με έπαρση για τη μπέσα και το φιλότιμο, αυτός ο ορίτζιναλ απόγονος των μαραθωνομάχων των Παλαιολόγων και των Κολοκοτρωναίων , σήμερα έριξε νερό στο κρασί του.
Και λέει τώρα και αυτός "να πάρουμε τα λεφτά για τις συντάξεις και τους μισθούς" όπως λένε όλοι οι παπαγάλοι της τηλεόρασης, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι αυτά τα λεφτά προορίζονται μόνο για τοκοχρεολύσια και στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είναι μόνο τα λεφτά, υπάρχει ρε γαμώτο και κάποια υπερηφάνεια και για εμάς εδώ τους Έλληνες υπάρχει ο Ανδρέας Κάλβος:
  
Όσοι το χάλκεον χέρι 
 βαρύ του φόβου αισθάνονται 
ζυγόν δουλείας, ας έχωσι• 

 θέλει αρετήν και τόλμην 
 η ελευθερία..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες