20 Οκτωβρίου 2011

Διάγγελμα προς τη Κυβέρνηση, την τρόικα και την Ε.Ε. έστειλαν οι πολίτες της Τριφυλίας με μαζικές συγκεντρώσεις

ΠΑΡΟΤΙ είχαμε συνηθίσει τους πολιτικούς της χώρας να κάνουν διαγγέλματα στους πολίτες ένα ηχηρό διάγγελμα προς την Κυβέρνηση, την Τροικα και την Ευρωπαική ένωση έστειλαν με μαζικές διαμαρτυρίες οι εκπροσωποι των επαγγελματικών τάξεων, του εμπορικού κόσμου και των φορέων της Τριφυλίας στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης ήταν μαζική καθώς κλειστά ήταν καταστήματα, υπηρεσίες μέχρι αρτοποιεία και περίπτερα!
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος μιλησε για ενωτικό κάλεσμα προς τους φορείς που ανταποκρίθηκαν καθώς τα καταστήματα οπως τόνισε έκλεισαν για μια ημέρα ώστε να μην κλείσουν για πάντα, ζητώντας από όλους να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα και προιόντα ώστε να επιβιώσε η τοπική οικονομία και οι θέσεις εργασίας..........

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δήμο Τριφυλίας Γιώργος Γκόνης αναφέρθηκε στην εργασιακή ανασφάλεια των πολιτών ενώ υποστήριξε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είναι με του εργαζόμενους ή με εκείνους που προωθούν την διάλυση κοινωνικών κατακτήσεων ή την ιδωτικοποίηση δομών της αυτοδιοίκησης όπως είναι η καθαριότητα αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους και το μέλλον των οικογένειών τους. Επέκρινε την Κυβέρνηση για την κοινωνική απορρύθμιση που συντελείται ενώ ανέλυσε τα αιτήματα των εργαζομένων όπως τα εκφράζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το φορολογικό, ασφαλιστικό αλλά και το πολυνομοσχέδιο το οποίο θεώρησε ότι βάζει ταφόπλακα στο εργασιακό τους μέλλον.
Ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης αναφέρθηκε στην καταρράκωση της Παιδείας και υγείας ως θεμέλιους λίθους της κοινωνίας με επιταγές της τρόικας που επιθυμεί όπως είπε να επιβάλει οικονομική κατοχή στην χώρα μας και να οδηγήσει σε εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομενους. Ασκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση που ως πειθήνιο όργανο αποδέχεται τις επιταγές και την μπότα της Ε.Ε. για αφαίμαξη όλων των ασθενών κοινωνικών στρωμάτων, ενώ επέκρινε την στάση του τραπεζικού συστήματος που στο βωμό των κερδών θυσιάζουν τους πολίτες για χάρη του κεφαλαίου.
ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΝΟΗΜΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο εκπρόσωπος των Οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου κ. Αγγελής Καραγκούνης αναφέρθηκε στο επίκαιρο σύνθημα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία που σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ ενώ στοχοποίησε την πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί σε ύφεση, σε εκτόξευση του χρέους αλλά και σε χρεωκοπία των πολιτών, ενώ μίλησε για την ενότητα του ελληνικού λαού σε δύσκολές στιγμές όπως η σημερινή που ναρκοθετεί το μέλλον των επόμενων γενιών.
Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού συλλόγου κ. Αβδάλας διάβασε το μήνυμα της ΕΣΕΕ ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας κ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για φορολογική επιδρομή στις πολύτεκνες οικογένειες που βιώνουν ποιο έντονα την κρίση με συνέπειες στο μέλον τους όπως και στην υγεία αλλά και την παιδεία των παιδιών του θεωρώντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα δεν ακουμπά καν την Κυβέρνηση εκφράζοντας τη συμπράσταση στο αγώνα των φορέων.
Ο εκπρόσωπος της επιτροπής Διαβούλευσης και 2 Αθλητικών συλλόγων του Δήμου κ. Γιάν. Μποζίκας μίλησε για την ομοψυχία των πολιτών αλλά και την ρήση ότι οι πολιτικοί αφουγκράζονται τις επόμενες γενιές αλλα οι ηγέτες τις επόμενες γενιές, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται πραγματικούς ηγέτες κλείνοντας με την φράση του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη 'βοήθα καλέ μου μην....φαγωθούμε μεταξύ μας...' που ομιλεί για ενότητα του ελληνικού λαού. Την συγκέντρωση παρακολούθησαν και μίλησαν 2 εργαζόμενες απο πολυεθνική στη περιοχή που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους καθώς οι απολύσεις γενικευονται.
Παρών στην συγκέντρωση ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας με τους Αντιδημάρχους κ. Τσίγγανος, Γ. Μερκούρη, Γ. Σαμπαζιώτη και εκπροσώπους φορέων, νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού μεγάρου ενώ οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς το Lidl και Carrefour που ήταν ανοικτά....για να τους ευχαριστήσουν που ήταν ανοικτά για να μιλήσουν στους εργαζόμενους τι σημαίνει μαζική απεργία!
πηγή: 
radio936

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ και ο ρολος της EUROGENDFOR στην δημιουργια Πρασινων ζωνων
    by Πατριωτικό Μέτωπο on Saturday, October 22, 2011 at 9:42am
    Η συνθηκη και πιο το σκεπτικο της διαλυσης καταργησης των Στρατιων στην Βορεια Ελλαδα
    Εφόσον μια ομάδα κρατών μελών το επιθυμεί και εφόσον διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό, θα μπορεί να αναλαμβάνει επιχειρήσεις αφοπλισμού, ανθρωπιστικές δράσεις και επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και αποστολές παροχής στρατιωτικών συμβουλών και διατήρησης της ειρήνης.
    Το σύστημα ψηφοφορίας που καθιερώνεται στο Συμβούλιο Υπουργών είναι το σύστημα "ψηφοφορίας με ειδική πλειοψηφία”. Το σύστημα αυτό βασίζεται στην αρχή της διττής πλειοψηφίας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Συμβούλιο Υπουργών απαιτούν τη στήριξη του 55% των κρατών μελών (δηλ.αυτή τη στιγμή 15 κρατών επί συνόλου 27). Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 65% τουλάχιστον του πληθυσμού της ΕΕ. Για να μη μπορεί ένας πολύ μικρός αριθμός πολυπληθέστερων κρατών μελών να παρεμποδίζει τη λήψη των αποφάσεων, η λεγόμενη "μειοψηφία αρνησικυρίας"(μειοψηφία του βέτο) θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 4 κράτη μέλη, διαφορετικά θα θεωρείται ότι επιτυγχάνεται ειδική πλειοψηφία ακόμα και αν δεν ικανοποιείται το κριτήριο του πληθυσμού.
    ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ Ο ΥΠΑΤΟΣ ΚΑΓΓΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΩΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΗΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 65% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Συμπερασμα η συνθηκη επιτρεπει την επεμβαση της EUROGENDFOR χωρις να μας ρωτησουν οποτε καταλαμβανεται η χωρα απο στρατοχωροφυλακες δημιουργουντε Πρασινες ζωνες και ουσιαστικα διασπαται η πατριδα μας
    Για πιο λογο ομως θα γινει αυτο;
    Η Συνθηκη του 92 μας λεει για χωρες που εχουν οικονομικη δυσπραγια,για φυλετικες ταραχες επεμβαινει η EUROGENDFOR.
    Βγαινουν τα συμπερασματα μονα τους !!
    Επειδη χρειαζεται και αλλη αναλυση για να δουμε πως θα ψηφισει ο λαος σε εκλογες υπο καθεστως τρομου και στρατιωτικης κατοχης ,ειμαστε υποχρεωμενοι να το ερευνησουμε και αλλο.
    Εσεις να δωσεται λυση κοινοβουλευτικη ψηφιζοντας συμμετεχοντας και να διαδηδετε αυτα που μας ετοιμαζουν.
    Μην περιμενουν καποιοι να τους ανακοινωσει καποιο καθεστωτικο καναλι τον ηγετη που θα μας σωσει.
    Μην περιμενουν καποιοι διαφημησεις σποτακια και αφισες γιατι δεν υπαρχουν τα μεσα.
    Να τιματε και να υποστηριζετε ηθικα αυτους που προσπαθουν καθε μερα για να δοθει η λυση της Αμεσης Δημοκρατιας.Πρεπει οπωσδηποτε να διαφωτιστει η κοινωνια για το κακο που μας ερχεται.Δεν ειναι μονο το χρεος που εμεις οι Ελληνες Πατριωτες θελλουμε να το κυρηξουμε Επαχθες,ειναι η Παγκοσμια Διακυβερνηση που μας κτυπαει την πορτα.πυρηνας Κρητης του Πατριωτικου Μετωπου www pamet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες